Annonce
Fredericia

Peder Tind om Vibeke Manniche-sagen: - Det har vi ikke behandlet politisk

Peder Tind (V) fortæller, at ansættelsen af Vibeke Manniche ikke har været behandlet politisk. - Koncernområdet har sat gang i ansættelsen rent administrativt og lukket den ned administrativt. Det tager jeg til efterretning, siger udvalgsformanden. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Til årets første møde i social- og beskæftigelsesudvalget blev blandt andet sagen om lægekonsulent Vibeke Manniche diskuteret, fortæller Peder Tind (V).

Fredericia: I løbet af mandag fik politikerne i social- og beskæftigelsesudvalget en orientering på mail om Fredericia Kommunes håndtering af sagen om lægekonsulent Vibeke Manniche.

Hendes virksomhed, Liva Group, var blevet hyret i en tre måneders prøveperiode fra 1. februar, men efter protester fra borgere blev ansættelsen stoppet mandag.

Sagen blev også diskuteret på mandag aftens udvalgsmøde i social- og beskæftigelsesudvalget, men udvalgsformand Peder Tind (V) har ikke så meget at sige om sagen, fortæller han umiddelbart efter mødet.

- Koncernområdet har sat gang i ansættelsen rent administrativt og lukket den ned administrativt. Det tager jeg til efterretning. Det har vi ikke behandlet politisk. Det er 100 procent Yelva (koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, red.) og forvaltningen, der har behandlet det administrativt og lukket det ned, fortæller Peder Tind.

Annonce

Koncernområdet har sat gang i ansættelsen rent administrativt og lukket den ned administrativt. Det tager jeg til efterretning.

Peder Tind (V), udvalgsformand

Der skal findes ny lægekonsulent

Sagen om ansættelsen af lægekonsulent Vibeke Manniche har hen over weekenden vakt stærke følelser hos en række borgere, som var nervøse for, hvad ansættelsen af lægekonsulenten ville få af betydning i Fredericia Kommune. Vibeke Manniche har i flere kommuner fået kritik af borgere og fagforeninger, når hun har vurderet borgeres helbred i sager som eksempelvis sygedagpenge, kontanthjælp og førtidspension.

Nu skal Fredericia Kommune finde en ny lægekonsulent.

- Hvad sker der så nu, når der skal findes en ny lægekonsulent?

- Jeg har fuldstændig tillid til, at vores dygtige forvaltning gør det, der skal gøres. De gør det i bedste overbevisning, så det vil ikke være noget, vi som politikere skal ind over. Normalt er vi i udvalget ikke med til at ansætte, fortæller Peder Tind.

- Hvis Vibeke Manniche var blevet ansat, havde I så været tilfredse med det?

- Det er et hypotetisk spørgsmål. Det har været administrativt besluttet og lukket ned. Vi har ikke sat det i gang og lukket det ned. Alle de hypotetiske spørgsmål vil jeg ikke foregribe mig på, svarer Peder Tind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Rickey opdagede brand: Frygtede sovende beboere i tidligere bordel

Annonce