Annonce
Fredericia

Penge på vej: Politikere godkender tilskud til musicalteater

Bjørg Gamst er konstitueret teaterchef for Fredericia Musicalteater. Arkivfoto: Søren Gylling
Mandag faldt en formel godkendelse på plads, så der kan udbetales tilskud til Fredericia Musicalteater.

Fredericia: Sidste år afsatte byrådet 11 millioner kroner årligt til et nyt teater.

Og mandag faldt en formel godkendelse på plads, da økonomiudvalget gav grønt lys for at udbetale tilskud. En forudsætning var blandt andet, at den nye selvejende institution Fredericia Musicalteater først skulle oprettes.

- Vi har fulgt indstillingen. Når vi har valgt, at vi vil støtte Fredericia Musicalteater, skal vi også beslutte, hvordan pengene skal udbetales, forklarer borgmester Steen Wrist (S).

Annonce

Oprettet i januar

Ved mødet besluttede politikerne at udbetale et foreløbigt acontobeløb på 500.000 kroner til Den Selvejende Institution Fredericia Musicalteater. Institutionen er oprettet 15. januar i CVR-registret.


Vi har fulgt indstillingen. Når vi har valgt, at vi vil støtte Fredericia Musicalteater, skal vi også beslutte, hvordan pengene skal udbetales.

Steen Wrist (S), borgmester


Det nye teater har haft etableringsomkostninger, og Fredericia Kommune har haft udlæg for 1,9 millioner kroner indtil videre, fremgår det af sagen. De bliver senere fratrukket det kommunale tilskud. Resten af tilskuddet betales, når kommunens udlæg er endeligt opgjort.

Annonce

Folketinget bakker op

En anden vigtig faktor i det nye musicalteater er statsstøtten.

Den faldt på plads for en måned siden, hvor Folketingets partier sikrede Fredericia Musicalteater udviklingsstøtte på 8,6 millioner kroner om året frem til udgangen af 2024. Det svarer til bevillingen, som partierne havde givet til det gamle Fredericia Teater, som gik konkurs i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce