Annonce
Læserbrev

Musicalperformer: Penge til et nyt teater vil være en god investering

Annonce

Læserbrev: ”Skal Fredericia poste nye penge i at genstarte Fredericia Teater?” - lød overskriften i dagbladet den anden dag med en afstemning inde i artiklen.

For mig er teksten allerede ladet fra start: ”Poste penge i noget”. Og ikke bare penge men ’nye penge’.

Vi glemmer, at kultur og musicals i Fredericia også er et erhverv. Kan du forestille dig spørgsmålet: ”Skal vi poste penge i at genstarte erhvervslivet?” Nej!

Vi skal investere i kulturen og teatret, ikke støtte den. Lad os flyttet diskussionen derhen, hvor den egentlig hører hjemme. Hvis vi ”støtter” kulturen, er det det samme som, at pengene forsvinder, men når vi investerer, ja, så går vi strategisk efter, at vi får pengene igen og måske endda flere gange.

Og ja, jeg mener, at penge til et nyt teater vil være en investering, og også en god en af slagsen!

Jeg synes, at folk glemmer, at Fredericia Teater var en kæmpe arbejdsplads med en masse skatteborgere, der næsten lagde det samme i kommuneskat, som teatret fik i støttekroner, eller skal vi nu ikke bare kalde det investeringskroner:

Vi er mange kulturarbejdere, der er flyttet til kommunen pga. teatret. Og det gælder ikke kun de fastansatte; selv freelance-skuespillere har valgt at bosætte sig i byen, fordi den var ved at udvikle sig til et musicalmekka.

Hertil kommer den tilflytning, som er sket, fordi kommunen er blevet mere attraktiv at bo i, og som derfor kun indirekte har noget med teatret at gøre. Men var byen blomstret op uden teatret? Mit klare svar er NEJ. Fredericia Teater var et lokomotiv for Fredericias udvikling, selvforståelse og omdømme. Fredericia Kommune havde før 2014 en negativ nettotilflytning, men fra 2014 og frem har den været positiv.

Herudover er der den afledte økonomi til hoteller, restauranter og caféer mm., som igen giver flere skattekroner til byen, pga. teatret. Undersøgelser for nogle år siden viste, at teatret hvert år genererede 60 mio. kroner i afledte effekter. Se nu begynder det her investeringshalløj pludselig at give mening, ikke?

Skal der være styr på økonomien på et eventuelt kommende teater? Ja, selvfølgelig skal der det.

Og før du tænker, at det tager penge væk fra alt det, som også er vigtigt, såsom varme hænder etc., så lad os lige få det her på det rene: Vi får IKKE mindre til daginstitutioner, ældre eller sport o.a, hvis vi laver en god investering. Vi kan faktisk ende med at få MERE.

Så kan I selv gætte jer til, hvad jeg har stemt...

Bjørg Gamst. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sådan er corona-tallet torsdag: Fredericia rykker ned ad liste

Fredericia

Fællessang med afstand

Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Fredericia For abonnenter

De unge springer i øjnene i coronastatistikken: Indtager en kedelig førsteplads i Fredericia

Alarm 112

Avis blev brugt til at aflede opmærksomheden: Mobiltelefon stjålet i Gothersgade

Annonce