Annonce
Middelfart

Penge til højskolesangbøger og mobil sauna: Syv lokale foreninger tilgodeset af Lip-fondene

Lips nye administrerende direktør Torben Beck (t.v.) og fabrikschef Rune Vittrup foretog den årlige uddeling fra Lip-fondene virtuelt på grund af de særlige coronarestriktioner. Privatfoto
Mens pengene sidste år hovedsageligt gik til arrangementer, var de 140.000 kroner i år målrettet "ting og sager".
Annonce

Nørre Aaby: Syv lokale foreninger blev tilgodeset med i alt 140.000 kroner under Lip-fondenes årlige uddeling i denne uge. Normalvis samles modtagerne på den lokale fliseklæbvirksomhed til en lille festlighed, men på grund af de særlige coronarestriktioner mødtes direktør Torben Beck og fabrikschef Rune Vittrup med modtagerne virtuelt på en skærm på Microsoft Teams.

Sidste år var det primært arrangementer, som blev støttet.

- Men da de har været umulige at afholde, valgte Lip denne gang udelukkende at støtte "ting og sager", som foreningerne har søgt om hjælp til, fortæller fondens formand, Rune Vittrup.

Annonce

Højskolesangbøger og mobilt sauna

De 140.000 kroner gør det muligt for ansøgerne at investere i både nye højskolesangbøger og en mobil sauna.

KFUM Spejderne i Nørre Aaby modtog 30.000 kroner til nye telte. Nørre Aaby Gymnastikforening fik 26.000 kroner. Der var 14.000 kroner til en juniorkajak til Føns Søsportsklub, mens Føns Havbane fik 20.000 kroner til en mobil sauna.

Der var 28.500 kroner til Tvillingegårdens Venneforening, som nu kan investere i 84 nye eksemplarer af Højskolesangbogen.

Nørre Aaby Tennisklub fik 18.500 kroner, mens Lokalhistorisk Arkiv Nørre Aaby, Udby, Føns modtog 3000 kroner.

De to Lip-fonde indeholdende i alt to millioner kroner, en til støtte for de ældre og en til støtte for de unge i Nørre Aaby, blev etableret af virksomhedens ejere (familien Vangsted) i forbindelse med 40 års jubilæet i 2007. Fondene blev fornyet og fyldt op med yderligere to millioner kroner i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce