Annonce
Fredericia

Pengeregn over frivillige projekter: Borgmester roser ildsjælene

22 ansøgninger blev godkendt til at modtage §-18 midler. Pengene går til frivilligt, socialt arbejde, der på en eller anden måde kommer fredericianerne til gode. Der blev søgt om over 900.000 kroner. Arkivfoto

På mandagens økonomiudvalgsmøde skulle det endeligt besluttes, hvilke slags frivilligt, socialt arbejde der skal have tilskud i 2019. I alt havde 31 sendt en ansøgning af sted.

Fredericia: 31 ansøgere til 671.650 kroner.

Sådan lød regnestykket forud for økonomiudvalgets møde mandag aften. Udvalget skulle tage endelig stilling til, om de ville blåstemple den fordeling af tilskud til frivilligt, socialt arbejde, som en politisk gruppe forud for mødet havde givet deres besyv til.

- Vi har valgt at godkende alle de anbefalinger, den politiske gruppe kom med, lyder det fra Jacob Bjerregaard (S), borgmester og formand for økonomiudvalget i Fredericia Kommune.

De fik del i §18-midlerne

Lydavisen, Fæstningsavisen: 70.000 kroner.Fødevarebanken: 5000 kroner.

Diabetesforeningen: 16.000 kroner.

ULF - Udviklingshæmmedes Landsforening: 25.000 kroner.

Foreningen danske døv-blinde: 15.000 kroner.

Stafet for Livet - Kræftens Bekæmpelse: 5000 kroner.

FCF - Fodbold på tværs: 9305 kroner.

Mentor Fredericia: 48.800 kroner.

De frivilliges Hjælpecentral: 10.000 kroner.

Astma og Allergiforeningen: 5800 kroner.

Parrådgivning: 4000 kroner.

Dansk Flygtningehjælp: 20.000 kroner.

Ungdommens Røde Kors - Vinterlejr: 35.000 kroner.

IFS 99: 11.510 kroner.

Gnisten: 9700 kroner.

Solstrålens Idrætsklub: 33.000 kroner.

Støtteforeningen for Fredericia Krisecenter: 5000 kroner.

Nordbo Senior: 10.000 kroner.

Dansk Folkehjælp: 5000 kroner.

Døves Ressourcecenter: 20.000 kroner.

Børns Voksenvenner: 5000 kroner.

Hjerneskadesagen: 5000 kroner.

Stor ros

Det var den politiske gruppe, som byrådet i april valgte at nedsætte, blandt andet for at vurdere de gældende retningslinjer for uddeling af §18-midlerne, der forud for økonomiudvalgsmødet var kommet med bud på, hvem der skulle have del i puljen. I alt godkendte de 22 ansøgninger, gav afslag til seks og udsatte tre.

Den politiske gruppe havde lagt op til, at der skulle uddeles 373.115 af de 671.650 ledige kroner, og de 31 ansøgere havde samlet søgt om omkring 900.000 kroner - altså langt over det, der overhovedet var til rådighed. Tre ansøgninger talte dog alene for knap 355.000 kroner, men de vil i stedet fremover få en fast årlig støtte fra kommunen.

Blandt de godkendte ansøgninger findes Fødevarebanken (5000 kr.), Lydavisen Fæstningsjournalen (70.000 kr.), Stafet for Livet - Kræftens Bekæmpelse (5000 kr.) og FCF - Fodbold på tværs (9305 kr.)

- I stedet for at fremhæve nogle projekter frem for andre vil jeg bare sige, at de alle var rigtig gode. Der er kun stor ros at give til de mennesker, der trækker det store læs, og vi har ufattelig mange ildsjæle i kommunen. De er med til at skabe en merværdi for borgerne, og det er både godt for krop og sjæl at være med til noget, siger borgmesteren.

Penge gemmes

I 2019 er der i alt 1.077.000 kroner, der kan regne over det frivillige, sociale arbejde i kommunen.

Dog er 225.000 kroner allerede givet forud til Stedet - Krisecenter for mænd, ligesom 75.000 kroner til Fredericia-Middelfart Selvhjælp.

Af puljen er der også sat 70.000 kroner af til frivilligfest og dialogmøder samt 35.350 kroner til akutpuljen.

De overskydende midler vil blive brugt til anden uddeling af tilskud til frivilligt, socialt arbejde, der finder sted i foråret 2019. Uddelingen af første rundes midler sker først i det nye år.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce