Annonce
Mærkedage

Pensioneret tolder fylder 80 år

Johannes Holm Petersen. Privatfoto

Kolding: Pensioneret tolder Johannes Holm Petersen, Kolding, fylder lørdag den 19. oktober 80 år.

Han er født og opvokset i Varnæs, en lille landsby mellem Aabenraa og Sønderborg, med syvårs skolegang, efterfulgt af fireårs læretid som købmand. Værnepligten blev aftjent hos Jysk Telegraf Kompagni i Århus.

Ved et besøg i Jazzklubben i Sønderborg mødte han Käte, som han stadig er gift med og har fået to piger Helle og Dorte, børnebørn og oldebørn.

I 1964 fik Johannes ansættelse hos Toldgrænsekorpset i Kruså, efterfulgt af udstationering hos forskellige toldkamre i landet og fik til sidst ansættelse på Kolding Toldkammer i 1970, hvor der var tjeneste på havnen i Kolding og i Billund Lufthavn.

Da momskontrollen kom under toldvæsenet fik Johannes til opgave at foretage kontrol af bilbranchen, for at undgå svindel med indsmuglede biler, kontrol af stelnumre etc.

I 1994 var det som koordinerende leder af Smuglerikontrollen, hvor det meste arbejde var begrænsning af smugleri af cigaretter fra Klaipeda, hvor den største fangst blev på 33 mill. cigaretter.

I 2002 ville regeringen af med tjenestemands begrebet og Johannes fik tilbudt en fratrædelsesaftale, og gik på pension som 62-årig. Kort efter ansættelsen ved Toldkammeret i Kolding blev Johannes valgt til tillidsmand efterfulgt af valg til Hovedbestyrelsen i Dansk Toldtjenestemandsforbund, hvor han sluttede som landskasserer.

I 1998 søgte han optagelse i Serapions-Ordenen af 1988, hvorefter han i januar 1999 bliver indviet som logebror i den lokale Serapionsloge i Bramdrupdam, hvor vi hver mandag har glæde af hans sønderjyske sprog og lune. I mange år har han bestridt embedet som sekretær.

Ud over sit store engagement i logearbejdet er der også tid til at dyrke golfsporten både i Spanien og på Birkemose Golfbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fredericias borgmester er uenig med kolleger: Analyse af ny forbindelse over bil-bebyrdet Lillebælt må vente

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce