Annonce
Fredericia

Pensionister: Vi vil gerne betale det dobbelte

Et af de populære aktivitetstilbud på bl.a. Tavlhøjcentret er knipling. Det er et af de mange tilbud, der er mulige med et aktivitetskort, som nu stiger fra 100 til 200 kr. om året. Arkivfoto: Morten Pape

Et aktivitetskort til kommunens ældrecenter stiger fra 100 kr. til 200 kr. Det har politikerne sagt ja til på opfordring fra både ældrecentre og seniorråd.

Annonce

Fredericia: Det var en usædvanlig sag, som medlemmerne i Fredericia Kommunes social- og omsorgudvalg blev præsenteret for forleden. En opfordring til at hæve prisen med 100 pct. på aktivitetskort til kommunens ældrecentre.

- Det var ikke en svær sag at afgøre, men det er bestemt ikke sådan en henvendelse, vi får hver dag, siger formand for udvalget Henning Due Lorentzen (S).

Og forespørgslen var så usædvanlig, at politikerne valgte at sikre sig, at prisstigningen ikke får negative konsekvenser.

- Vi har bedt seniorrådet holde øje med, om prisstigningen får nogle til at undlade at benytte aktivitetscentrene, for så må vi ind i sagen igen, siger Henning Due Lorentzen.

Annonce

Midler til nyt

Det har tidligere givet ballade, hvis politikerne ønskede at hæve prisen på aktivitetscentrene, men prisen har været holdt i ro så længe, at brugerrådene ved både Tavlhøjcentret, Øster Elkjær og Seniorhuset I.P. Schmidt mener, at det er på tide at prisregulere.

- Vores edb-udstyr er nedslidt, symaskiner trænger til reparation, og vi har mange andre maskiner, som trænger til at blive renoveret eller skiftet ud, lyder det med én stemme fra de tre brugerråd.

Der er også flittig brug af fitness-maskiner i centrene, og det slider hårdt.

- Det er et positivt problem, så selvfølgelig siger vi ja til at hæve prisen. Vi tror heller ikke, at det gør en forskel, at prisen stiger til 200 kr. om året for de mange, mange tilbud, det åbner mulighed for, men vi holder øje, siger Henning Due Lorentzen.

Annonce

Åbent hus i Taulov

Aktivitetskortet giver adgang til at benytte alle faciliteter fra computere til keramikovne, og det er ikke et krav, at man er medlem af en pensionistforening for at være med. Vil man benytte andre aktivitetscentre, skal man erhverve aktivitetskort til hver enkelt.

På Tavlhøjcentret har der netop været indskrivning til en ny sæson med aktiviterer, og lørdag den 26. august er der åbent hus, hvor de mange muligheder, centret byder på, præsenteres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce