Annonce
Fredericia

Pensionister: Vi vil gerne betale det dobbelte

Et af de populære aktivitetstilbud på bl.a. Tavlhøjcentret er knipling. Det er et af de mange tilbud, der er mulige med et aktivitetskort, som nu stiger fra 100 til 200 kr. om året. Arkivfoto: Morten Pape

Et aktivitetskort til kommunens ældrecenter stiger fra 100 kr. til 200 kr. Det har politikerne sagt ja til på opfordring fra både ældrecentre og seniorråd.

Fredericia: Det var en usædvanlig sag, som medlemmerne i Fredericia Kommunes social- og omsorgudvalg blev præsenteret for forleden. En opfordring til at hæve prisen med 100 pct. på aktivitetskort til kommunens ældrecentre.

- Det var ikke en svær sag at afgøre, men det er bestemt ikke sådan en henvendelse, vi får hver dag, siger formand for udvalget Henning Due Lorentzen (S).

Og forespørgslen var så usædvanlig, at politikerne valgte at sikre sig, at prisstigningen ikke får negative konsekvenser.

- Vi har bedt seniorrådet holde øje med, om prisstigningen får nogle til at undlade at benytte aktivitetscentrene, for så må vi ind i sagen igen, siger Henning Due Lorentzen.

Annonce

Midler til nyt

Det har tidligere givet ballade, hvis politikerne ønskede at hæve prisen på aktivitetscentrene, men prisen har været holdt i ro så længe, at brugerrådene ved både Tavlhøjcentret, Øster Elkjær og Seniorhuset I.P. Schmidt mener, at det er på tide at prisregulere.

- Vores edb-udstyr er nedslidt, symaskiner trænger til reparation, og vi har mange andre maskiner, som trænger til at blive renoveret eller skiftet ud, lyder det med én stemme fra de tre brugerråd.

Der er også flittig brug af fitness-maskiner i centrene, og det slider hårdt.

- Det er et positivt problem, så selvfølgelig siger vi ja til at hæve prisen. Vi tror heller ikke, at det gør en forskel, at prisen stiger til 200 kr. om året for de mange, mange tilbud, det åbner mulighed for, men vi holder øje, siger Henning Due Lorentzen.

Åbent hus i Taulov

Aktivitetskortet giver adgang til at benytte alle faciliteter fra computere til keramikovne, og det er ikke et krav, at man er medlem af en pensionistforening for at være med. Vil man benytte andre aktivitetscentre, skal man erhverve aktivitetskort til hver enkelt.

På Tavlhøjcentret har der netop været indskrivning til en ny sæson med aktiviterer, og lørdag den 26. august er der åbent hus, hvor de mange muligheder, centret byder på, præsenteres.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt, der er skyld i den stigende vandstand?

Læserbrev: Kystdirektoratet har udpeget 14 områder ved Danmarks kyster, som er klassificeret som særligt truet af den stigende vandstand. Juelsminde er et af de truede områder. Et nyt digelag er etableret, og der arbejdes ihærdigt frem mod at sikre byen mod oversvømmelse. Der er udarbejdet et foreløbigt dige-projekt, som anslås at koste omkring 23 mio. kr. Ingen ved af gode grunde p.t., om det holder, men hvis det gør, er det en udgift pr. husstand på gennemsnitligt 20.000 kr. Nuværende lovgivning siger, at det skal de mennesker, der bor i de truede områder, betale, herunder også den fremtidige vedligeholdelse. Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt - under kote 2,50 - der er skyld i den stigende vandstand? Ifølge klimaforskere over hele verden er det et globalt problem. Det er den måde, verdens befolkning lever og forbruger på, der ændrer klimaet og medfører højere vandstand. Når der skal laves store offentlige anlæg eller for den sags skyld de militære forsvarsudgifter, grænsekontrol osv. - alt sammen til gavn for fællesskabet - er der ingen tvivl: Statskassen betaler naturligvis. Alle os danskere og de mange hundrede tusinder turister, der besøger os, har stor glæde af at kunne færdes ved vore skønne kyster. Så kan ingen vel i fuld alvor være i tvivl om, at det er en statsopgave at betale regningen. Den lovgivning, der gælder nu, er et levn fra fortiden. Der må være nogle politikere, der tager fat på at ændre det.

Annonce