Annonce
Kultur

Per Olesen foreslår 'Frivillig Fredag': De frivilliges indsats skal hædres

Byrådsmedlem Per Olesen (V) har funderet over, hvordan man på en god måde kan takke de frivillige for deres indsats. Nu vil han søge støtte i Vejle Byråd til et fast årligt arrangement, som han kalder "Frivillig Fredag". Det kan eksempelvis være en koncert i Spektrum. Arkivfoto: Mette Mørk
Byrådsmedlem ønsker en koncertaften i Spektrum en gang om året for at give de frivillige et skulderklap.
Annonce

Vejle: Byrådsmedlem Per Olesen (V) er på vej med et forslag om, at Vejle Kommune skal holde en årlig "Frivillig Fredag", hvor der bliver sagt tak til de mange frivillige, der får foreningslivet og mange aktiviteter til at fungere rundt omkring.

- Jeg vil prøve ideen af i folkeoplysningsudvalget og i kultur- og idrætsudvalget. Jeg er inspireret af "black friday" og forestiller mig en årlig aften, måske i oktober. Det kan være en koncert i Spektrum med gode, brede danske navne. Det skal være gratis eller billigt og sigte på alle frivillige mellem 16 og 80 år, siger Per Olesen.

Jeg forestiller mig en årlig aften, måske i oktober. Det kan være en koncert i Spektrum med gode, brede danske navne. Det skal være gratis eller billigt og sigte på alle frivillige mellem 16 og 80 år.

Per Olesen

Annonce

Tak uden skåltaler

Han ser det som en beskeden tak til de frivillige. En aften, hvor de kan mødes, hygge sig, drikke en øl eller to og høre noget god musik. Derimod skal der ikke være en masse officielle taler.

- Jeg er selv vokset op i et miljø af frivillige, og jeg har set den kæmpe indsats, de leverer. Jeg har gået og funderet over, hvordan man kan takke dem, og det her er et forslag til en måde. Måske skal der også være noget i Bygningen og i Vejle Musikteater. Det kan være, at vi skal lade boderne være bemandet af politikere, siger Per Olesen.

Han forestiller sig en beløbsramme på omkring 300.000 kroner og måske et samarbejde med Jelling Musikfestival, der er totalt båret af frivillige, og:

Annonce

Søge hjælp hos festival

- Så har festivalen en af landets bedste musikbookere, konstaterer Per Olesen.

Det sidste skal lige oversættes: Det betyder, at man kan få musikken til en "god" pris. Lars "Charlie" Mortensen er i musikbranchen kendt for at være en god købmand - for nu ikke direkte at sige nærig.

Per Olesen tror på, at ideen kan få støtte fra andre politikere, for efter hans vurdering mener hele byrådet, at de frivillige i Vejle Kommune yder en flot indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyopfundet stævne fandt fodfæste i Fredericia: Lokale triatleter kæmpede mod sig selv og varmen

Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce