Annonce
Middelfart

Per Vismark om bosætning: Har Middelfart et uudnyttet potentiale i den østlige del af kommunen?

Per Vismark (S). Arkivfoto
Annonce

Lokaldebat: 21. oktober fyldte den nye Lillebæltsbro 50 år, og det satte nogle tanker i gang om hvad broen betyder for Middelfart kommunes borgere. Tillykke med fødselsdagen til såvel broen, som Middelfart og Fredericia kommuner. Lillebæltsbroen binder både kommuner og mennesker sammen på tværs af bæltet og er et meget synligt varetegn herpå. Lillebæltsbroen er også et af de mest fotograferede motiver i Middelfart og alle ved hvordan den ser ud, men har den også en skygge? Lad os rette kikkerten mod Fyn for et øjeblik..

Broerne begynder her. Sådan lyder visionen for Middelfart Kommune, og broerne har da også på mange måder gjort Middelfart til ”et godt sted at bo og leve” som der står i visionen. Broerne har skabt vækst og fremgang, og selv om man er omgivet af havet, har man jo i Middelfart ikke en følelse af at stå med ryggen mod vandkanten. Man føler ikke at være kommet til enden af en blind vej. Fredericia ligger tæt på, og byerne er tæt forbundne på mange plan.

Det samme gør sig ikke gældende når man besøger andre kommuner på Fyn som Assens, Nordfyns, Fåborg-Midtfyn og Kerteminde kommuner. Her ligger rådhuset, ligesom i Middelfart, tæt på vandkanten. I disse kommuner har man erkendt at byggegrundene i hovedbyen ikke rigtig sælger sig selv længere. Grunde med havudsigt er selvfølgelig attraktive, men ofte er det borgere der ikke længere er afhængige af at pendle der er købere.

Derfor har disse kommuner arbejdet med byudvikling i flere byer som Årup, Morud, Årslev og Marslev. Og der er en fællesnævner bag den store succes de her oplever, og den hedder nærheden til motorvejen og let adgang til arbejdspladser og kultur. Unge par og børnefamilier køber billige byggegrunde i de kommuner der ligger tæt på Odenses mange tilbud og pendler i en overkommelig køreafstand hver dag. I Fåborg-Midtfyn kalder man egnsprofilen ”Forstadsbåndet.”

Middelfart Kommune har den næst laveste skatteprocent på Fyn efter Odense, og hvis valget står mellem flere placeringer, så er det jo et godt udgangspunkt for at tiltrække nye borgere. Middelfart har også brugt mange millioner på en løbende skolerenoveringsplan for hele kommunen så rigtig mange af skolerne i dag er helt i top. Også gode og velfungerende børnehuse er der. Fundamentet er med andre ord i orden, og som den kommune med flest stationsbyer langs den Vestfynske jernbane er der store perspektiver hvis regionalbanen kan få halvtimes drift i fremtiden som vi arbejder for.

Derfor stiller jeg spørgsmålet:

Har Middelfart et uudnyttet potentiale i form af øget bosætning i den østlige del af kommunen?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Bent Jensen måtte rykke kommunen: Aftale med håndboldklub på plads efter usædvanligt forløb

Annonce