Annonce
Erhverv

Pia ville ønske, hun kunne have hjulpet sin kræftsyge far noget mere: Nu har hun åbnet klinik

Pia Falk er ny i det lille sundhedshus på Erritsø Bygade 92, hvor der er plads til seks behandlere. Foruden Pia Falk, der tilbyder zoneterapi, akupunktur, clairvoyance, healing og kontakt med afdøde, er der også en kiropraktor, en massør samt fysioterapeut i huset. Pia Falk kører dog også gerne ud til folk, ligesom nogle klienter besøger hende hjemme i Brøndsted mellem Pjedsted og Børkop. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Et ønske om at kunne hjælpe sin kræftsyge far mere med hans smerter førte til, at Pia Falk skiftede karrierespor og tog sig en ny uddannelse. I dag sætter hun stor pris på at kunne hjælpe folk på en anden måde, end hun tidligere var i stand til.

Erritsø/Brøndsted: Egentlig er 54-årige Pia Falk uddannet sosu-assistent og har arbejdet mange år i hjemmeplejen. Men da hendes far Bent døde af nyrekræft i 2013, fik det Pia Falk til at træffe en skelsættende beslutning i livet.

Kunne hun da bare have hjulpet sin far med mere end de daglige gøremål som madlavning og hjælp i huset, var hendes tanker. Tankerne fik hende til at skifte retning og tage uddannelsen til zoneterapeut.

- Jeg kunne mærke, at jeg skulle en helt anden vej og gerne ville mere i de alternative behandlinger. Her føler jeg, at jeg kan hjælpe folk på en helt anden måde, forklarer Pia Falk.

Annonce

I dag har hun færdiggjort uddannelsen og har desuden udvidet sit repertoire, der også tæller akupunktur, clairvoyance, healing og kontakt med afdøde.

Etablerer sig i nyt område

Efter at have holdt til i privaten i Brøndsted har Pia Falk lejet sig ind i en lille del af den gamle børnehave på Erritsø Bygade 92, hvor i alt fire behandlere holder til i øjeblikket.

1. august flyttede hun på papiret, men officielt har hun haft klienter i godt en måned på den nye adresse.

- Jeg føler, at folk kender mig godt i mit lokalområde, så det giver god mening for mig at komme længere ud. Samtidig synes jeg, at huset her byder på utrolig mange fordele. Vi supplerer hinanden godt, kan sparre sammen og henvise vores klienter til en anden, hvis vi vurderer, at vedkommende vil have større gavn af det, forklarer Pia Falk.

Jeg kan blive helt høj af at få beskeder fra folk, der sætter pris på min behandling og beskriver, hvordan de kan mærke forskel. Det betyder alt for mig at vide.

Pia Falk

Selv kan hun godt mærke, at folk i Erritsø skal lære hende at kende, og hvad hun står for. Hun ser imidlertid frem til at vise, hvad hun kan tilbyde. Hun er til gengæld ikke i tvivl om, at karriereændringen har været det rette for hende.

- Jeg kan blive helt høj af at få beskeder fra folk, der sætter pris på min behandling og beskriver, hvordan de kan mærke forskel. Det betyder alt for mig at vide, siger Pia Falk, der også gerne kombinerer sine behandlinger - hvis det da giver mening for klienten.

Annonce

Gør en forskel for andre

- Det er spændende, og jeg prøver, så vidt det er muligt at udbrede kendskabet til alle, jeg kender. Jeg kan jo mærke, hvordan vi som samfund eksempelvis er blevet mere stressede. Godt nok er det ikke alle, der vil erkende det eller gøre noget ved det, men for mig giver det god mening, at man gør noget ved sit problem, siger Pia Falk, der også har hjulpet unge med eksamensangst.

Selvom hun aldrig nåede at hjælpe sin far med behandling af smerter i nakken, glæder hun sig over, at hun kan være med til at gøre en forskel for andre.

- Om man er baby eller 90 år, gør ingen forskel, når det kommer til zoneterapi. Alle kan have gavn af det, siger Pia Falk og påpeger, at det kræver forældresamtykke hos klienter under 18 år.

Pia Falk har ingen faste åbningstider. I stedet kan man bestille tider over hendes hjemmeside, facebookside eller via telefon.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Vodka slørede Claus' sande jeg i 28 år: Hver morgen vælger han et tørlagt liv til og misbruget fra

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun elsker at bo i bydelen, som nogen kalder 'rædselsfuld': - Det er et smukt sted

Fredericia For abonnenter

Faktatjek: Har skole og børnehave virkelig plads, hvis der flytter mange børnefamilier til Skærbæk?

Fredericia

Snup en politisk pindemad: Hvad vil du gøre med jobcentret?

Fredericia For abonnenter

Analyse: Derfor kan det blive vanskeligt at sælge ADP

Livsstil

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødes til stor gaming-event

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Erhverv

Dansk Erhverv: Lad offentlig-privat samarbejde skabe verdens bedste ældrepleje

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia: Hus i Østerby solgt for 5,7 millioner kroner

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce