Annonce
Vejle

Pilotprojekt sætter patienten i fokus: Hjertelægen mødes med den praktiserende læge

Målet med at være bedre til at tale sammen er at give patienterne en bedre behandling. Arkivfoto: Mathilde Bech
I et nyt projekt mødes specialister fra Sygehus Lillebælt med praktiserende læger for sammen at lægge en plan for behandlingen af deres fælles patienter.
Annonce

Vejle: Lægerne på sygehuset har ikke megen tradition for at tale med de praktiserende læger.

Når de gør, sker det via et fælles beskedsystem eller telefonen. Men det vil et nyt pilotprojekt på Sygehus Lillebælt forsøge at ændre på. Målet er at give patienterne en bedre behandling, skriver hospitalet i et nyhedsbrev.

Til at starte med er det en hjertelæge, der sætter sig sammen med "Lægerne Vedelsgade 1, 1. sal" i Vejle.

- Det har været hamrende godt, meget givende og lærerigt. Vi har fået afklaret flere ting omkring vores fælles patienter, og jeg har været meget tilfreds indtil videre, siger praktiserende læge Klaus Østergaard-Nielsen.

Han har sammen med kollegaer mødtes med ledende overlæge Flemming Hald fra Hjertemedicinsk Afdeling på Vejle Sygehus.

Annonce

Hver tredje uge

Meningen er, at de skal mødes i et par timer hver tredje uge for at diskutere, hvordan en række fælles hjertepatienter kan få en bedre behandling. Foreløbigt har de gennemgået 17 journaler.

- Det er givtigt, at man kan sætte sig ned og snakke med en hjertespecialist og spørge: Skal han omkring sygehuset igen til undersøgelse, eller kan vi afslutte hans forløb?, forklarer Klaus Østergaard-Nielsen. Pilotprojektet er blevet til, fordi patienter har givet udtryk for, at de finder det vigtigt, at sygehuset og deres læge taler sammen. At de ved, hvad hinanden laver.

På sigt kan lignende samarbejder ifølge nyhedsbrevet fra Sygehus Lillebælt finde sted indenfor andre specialer på sygehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce