Annonce
Læserbrev

'Pinligt at læse': Regler kontra tankevirksomhed

Læserbrev: Pinlig historie med den aldrende mand, der lå død i sin lejlighed i Kolding i dagevis uden, at nogen tilsyneladende opdagede det.

Endnu mere pinligt at læse, at direktør Mirela Tanovic, plejehjemsfirmaet Kære Pleje (!), pure afviser ansvar med begrundelsen, at alle procedurer er overholdt.

Det får mig til nok en gang at mindes Dennis Nørmarks og Anders Fogh Jensens underholdende bog fra 2018 "Pseudoarbejde" med undertitlen "Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting".

Den sætter ord på, hvad mange nok tænker om samfundets tiltagende kontoriusseri og ansvarsforflygtigelse, og ifølge den gælder det både det offentlige og det private erhvervsliv; bag kulisserne har hele baduljen så travlt med at udtænke fine, idiotsikre regler, som man kan skyde sig ind under i enhver situation og dermed undgå selv at skulle tænke, endsige erkende fejl og svipsere.

Den burde Mirela Tanovic læse - hvis hun tør!

Annonce
Uffe Lindum. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Læserbrev

Landmand fra Vejle: Fødevare-produktionen er i fare

Læserbrev: Mange går naturligt nok op i miljøet og klimaet, men hvem bekymrer sig egentlig om, hvem der skal stå for den fremtidige fødevare-produktion? Jeg har været mælkeproducent i 40 år. De første syv år følte jeg mig "fri". Men så opdagede man tre døde hummere i Kattegat, og en helt uberettiget heksejagt er derefter gået ind på mit erhverv, i stedet for at man nogensinde har taget rensningsanlæggenes udledninger alvorligt. I dag plager overregulering og bureaukrati landmændene med det sikre resultat, at vi i en verden med en hastigt voksende befolkning kommer til at mangle fødevare-producenter i fremtiden. Politikerne har formået at skræmme en halv generation af unge landmænd væk ved at italesætte miljøproblemer, der ikke findes, samt fup-og-fidus-økologien som det eneste saliggørende. Jeg har nok plantet 40.000 træer i min levetid samt dyrket arealer, der dagligt optager masser af CO2 - planteavl gavner nemlig i dén grad klimaregnskabet. Hvor mange har gjort en tilsvarende indsats? I hvert fald ikke de virkelighedsfjerne politikere og bureaukrater, som med garanti aldrig selv har haft jord under neglene, og som senest har beskudt os med nye meningsløse krav om efterafgrøder, der ødelægger både indtjening og humør hos mig og mine kolleger, og som intet batter. At være landmand er et fantastisk job og livsstil, hvis vi får lov til at passe vores arbejde. Men det kræver, at vi ikke svines til af medier og meningsdannere, men bare en gang imellem får at vide, at vi faktisk er gode til det, vi laver. Dét kunne give energi til at yde en endnu bedre indsats, så du også fremadrettet har mad på bordet.

Annonce