Annonce
Fredericia

Pizza-bager føler sig uretfærdigt behandlet

Vahid Tandorost til venstre og hans chef Mostafa Abdolhosseini ærgrer sig over, at der nu skal betales 6.200 kroner til Fødevarestyrelsen. Foto: Steen Højgaard
Pizza-bager er langt fra den første, som har haft pizzeria på Gl. Landevej 36 i Erritsø. Han er uforstående over for, at fødevaremyndighederne først nu reagerer på manglende forrum til toilettet.

Erritsø: Iranske Mostafa Abdolhosseini skal betale en bøde på 5.000 kroner efter et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen.

Fredericia Dagblad kom uanmeldt til det lille pizza-bageri på Gl. Landevej 36 i Erritsø og kunne se istandsatte lokaler med rene fliser fra gulv til loft, og uopfordret bliver låg til kummefryser og låger til køleskabe i andre lokaler åbnet.

I fryser og køleskabe var fødevarer i bøtter og andet med lukket låg eller plastfolie på toppen.

Den iranske mand, der bor i Vejle, overtog Top Pizza for ni måneder siden.

Og Valid Tandorost, der er kurdisk flygtning fra Iran, arbejder hos Top Pizza. Han taler og forstår modsat sin arbejdsgiver dansk rigtig godt.

- Vi forstår ikke, hvorfor Fødevarestyrelsen har givet Top Pizza en bøde på 5.000 kroner. Derudover skal der betales 1.200 kroner for kontrolbesøget. Det er mange penge. Der er jo blevet bagt pizza i 25 år i lokalerne, og tre-fire har haft stedet før Mostafa. Nu er det pludselig et problem, at der ikke er forrum, som man går gennem på vej til toilettet.

Valid Tandorost undrer sig over, at forholdet ikke tidligere er blevet påtalt af fødevaremyndighederne:

- Det er først sket nu, selv om der er kommet ny lejer flere gange, siger han.

Annonce
Efter besøget skrev repræsentanten for Fødevarestyrelsen rapport. Foto: Steen Højgaard

I god tro

Mostafa Abdolhosseini siger, at han har forsøgt at spørge Fødevarestyrelsen, hvorfor fejlen først er opdaget efter 20 år.

- De har ikke et konkret svar og siger blot, at der sagtens kan gå 20 år, før man opdager en fejl eller mangel. Men hvorfor er det så lige præcis mig, der skal bøde for styrelsens sløseri i så mange år, spørger han.

Han fortæller, at han siden indskærpelsen ihærdigt har forsøgt at bringe det i orden.

Ifølge den nuværende lejer har han forsøgt at efterleve Fødevarestyrelsens påbud fra 7. maj:

- Men først er det udlejeren, som skal forhøres og tillade en ny skillevæg i sin ejendom, og så er der den økonomiske udfordring og tiden. Fødevarestyrelsen gav mig blot 60 dage, og så dukker de endda op efter kun 58 dage for at kontrollere igen.

Han synes selv, at han har været i god tro ved overtagelsen af lokalerne og ærgrer sig over, at han har mistet kunder på grund af medieomtale af bøden.

Mostafa Abdolhosseini har også klaget skriftligt over Fødevarestyrelsens optræden i sagen.

Han bor i Vejle og forlod fabriksarbejde for at blive selvstændig og har været i Danmark i syv år, efter at han blev familiesammenført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];