Annonce
Fredericia

Pizzaer lunede en kold aften: Udsatterådet havde sørget for mad til varmestuen

Kirkens Korshærs medarbejdere serverer maden ved en skranke. Der er åbent hver onsdag aften, hvor brugerne hygger sig i mindre grupper over aftensmaden. I onsdags stod menuen på pizzaer fra de lokale pizzeriaer. Udsatterådet betalte regningen. Foto: Dorte Brandsen
Frivilligcentret, Kirkens Korshærs Varmestue og beboerhuset i Korskærparken har de seneste dage fået leveret pizzaer på Udsatterådets regning.
Annonce

Fredericia: Duften af varme pizzaer bredte sig langsomt gennem varmestuen onsdag aften, som personalet fik åbnet pizzabakkerne op og skåret den populære ret i slices.

Stille og roligt kom enkelte af varmestuens beboere frem til bordet for at tage imod et stykke, inden de forsvandt enten ud i gårdhaven eller ind i en af de tilstødende gemakker for at spise.

Normalt spiser 25-30 udsatte fredericianere varm aftensmad i varmestuen på Danmarksgade om onsdagen, men denne dag stod menuen på pizzaer fra tre lokale pizzeriaer.


Vi har fundet en rimelig måde at være sammen på under corona, hvor vi også passer på hinanden. Terrassevarmerne udenfor gør, at der ikke er så fyldt indenfor, og på den måde kan vi også bruge gårdhaven mere - især for dem, som er lidt utrygge ved coronasituationen.

Bjarne Dahlmann, leder varmestuen


Udsatterådet, som er finansieret af social- og beskæftigelsesudvalget, betalte regningen. Udsatterådet sørgede for pizzaer til brugerne i varmestuen, frivilligcentret og i beboerhuset i Korskærparken en aften i ugens løb. Der var afsat 10.000 kroner til lækkerierne.

Annonce

Maden serveres

Corona-situationen har også haft indflydelse på, hvordan varmestuen holder åbent, så brugerne fortsat kan være trygge ved at komme der. Det betyder blandt andet, at mad serveres portionsanrettet ved en skrank, og der er sat terrassevarmere op under et halvtag i gårdhaven, hvor der er borde og stole, og så sidder mange brugere her. Sammenholdet er nemlig fortsat vigtigt.

Traditionen tro har Kirkens Korshær juletræ ude i gården. Varmestuen bruger sin gårdhave endnu mere end tidligere - også her i vintermånederne - på grund af coronasituationen. Foto: Dorte Brandsen

- Vi har fundet en rimelig måde at være sammen på under corona, hvor vi også passer på hinanden. Terrassevarmerne udenfor gør, at der ikke er så fyldt indenfor, og på den måde kan vi også bruge gårdhaven mere - især for dem, som er lidt utrygge ved coronasituationen. Det giver os mulighed for at sidde udenfor. Vi opfører os ansvarligt, og vi ved, brugerne her er en gruppe, som har brug for os, fortæller leder af Kirkens Korshærs varmestue Bjarne Dahlmann.

Varmestuen har indtil videre været forskånet for coronavirus og må fortsat holde åbent - også her under den delvise nedlukning af Danmark frem til 3. januar.

Normalt har varmestuen gudstjeneste den fjerde søndag i måneden med middag bagefter. For nylig har varmestuen udvidet med at holde åbent nogle timer de resterende søndage, hvor der bliver serveret supper og sørget for nogle aktiviteter.

Der blev leveret 30 pizzaer onsdag aften til varmestuen i Danmarksgade, og der blev spist med god appetit. Foto: Dorte Brandsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Podernes ilddåb begyndte roligt: - Det eneste, vi ikke er lært op i, er, hvad vi skal lave, når der ikke er nogen, vi kan teste

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Erhverv

Erhvervsmægler byder Flammen velkommen: Det kan gøre Fredericia ekstra synlig

Annonce