Annonce
Fredericia

Plads til flere i det varme fællesskab på Kringsminde

Formiddagskaffe med frisklavet rygeost, nyslynget honning og hjemmelavede marmelader. Hver dag kl. 10 står der kaffe på programmet for de frivillige. Foto: Peter Leth-Larsen
- Alle kan bidrage med noget uanset, hvordan man har det, siger Karin Rahbek, der er leder af museumsgården Kringsminde.

Egeskov: En lille, hårdtarbejdende flok arbejder med markarbejde og vedligehold af bygningerne på museumsgården Kringsminde i Egeskov lidt uden for Fredericia.

Gårdens nuværende bygninger er fra 1700-tallet, men der har været gårdbebyggelse på stedet siden 1600-tallet. Der er meget at se til, for de fire tønder land er plantet til med 22 forskellige kartoffelsorter, havre, hør, kålroer og meget andet.

Gårdens drift sikres blandt andet af frivillige, som tager en tørn i de idylliske omgivelser.

Museumsgårdens leder Karin Rahbek er altid klar til at byde flere frivillige indenfor i det varme fællesskab.

De frivillige får i sagens natur ikke løn, men de bliver godt forsynet med kaffe og frokost, når der er dømt pause i arbejdet.

Niels Nielsen er tidligere landmand, så han er en af de faste frivillige i marken. Der er nok at se til for der skal både passes afgrøder, bygninger og dyr. Foto: Peter Leth-Larsen

Uundværlige

For museumsgården er den frivillige stab uundværlig, men det sociale netværk, der knyttes har lige så stor betydning, vurderer Karin Rahbek.

- For flere har det stor betydning, at de har deres måske daglige gang her. Det er jeg slet ikke i tvivl om, og det er skønt, at det kan lade sig gøre. Alle kan bidrage med noget uanset, hvordan man har det, siger Karin Rahbek.

Hun trækker veksler på sine frivillige både til daglig og til de store arrangementer, når høsten skal ind, juleforberedelserne gøres eller forårsarbejdet i gang.

De frivillige følger Karin Rahbeks instrukser - sådan da.

- Karin bestemmer, og så gør vi, hvad vi selv vil, lyder det godmodigt fra en af de frivillige omkring det daglige formiddagskaffebord, hvor dagens arbejdsopgaver fordeles og stort og småt drøftes og besluttes.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce