Annonce
Trekantområdet

Planer vil gøre gammelt plejehjem til forsorgshjem

Fra plejehjem til forsorgshjem med Institut for Kunstterapi som mellemstation. Det er i korte træk historien om bygningerne på Buen 15. Foto: Børge Larsen
"Trivselshusene" har lejet bygningerne på Buen 15, men mangler endnu de sidste kommunale tilladelser til at kunne åbne. Byens borgere kan forvente at blive inviteret til informationsmøde.
Annonce

Gadbjerg: Hvis alt går efter planerne, bliver det "Trivselshusene", der rykker ind i det gamle plejehjem på Buen.

"Trivselshusene" har lejet bygningerne af Teddy Thomsen, der ejer dem. De har stået ledige siden Vibeke Skov for kort tid flyttede sit "Institut for Kunstterapi" fra Gadbjerg til Nørup.

"Trivselshusene" er en relativ ung virksomhed, startet 31. januar 2019 af de to socialrådgivere Dorte Smedegaard fra Vig og Asger Østerby Hvid fra Nykøbing Sjælland. Virksomheden specialiserer sig i at skabe trygge og omsorgsfulde rammer til borgere, der har svært ved at passe ind på ordinære botilbud: Det kan skyldes komplekse problemstillinger og problemskabende adfærd.

Udgangspunkt er, at borgeren skal tilbydes de rette rammer for at kunne udvikle sig. Der skal både være den rette bolig, den rette pædagogiske indsats og det rette livsindhold.

- Vi tror, vi i Gadbjerg kan skabe de rette forhold for en udsat gruppe. Vi er lidt tilbageholdene med at lægge planerne alt for åbent frem, for vi har endnu ikke alle de nødvendige tilladelser fra Vejle Kommune, siger Asger Østerby Hvid.

Målgruppen er karakteriseret ved at have komplekse problemstillinger indenfor handicap og psykiatriområdet, herunder tilknytnings- og udviklingsforstyrrelser. Ofte har borgerne forskellige adfærdsproblematikker. Det er borgere der ikke har et aktivt længerevarende misbrug.

Fra Trivselhusenes materiale

Annonce

Forsorgshjem

Helt hemmelige er planerne nu ikke. Tværtimod er de lagt åbent frem for Gadbjerg og Omegns Borgerforening, der igen har lagt dem lokalrådets hjemmeside www.gadbjerg.dk

- Vi ønsker at etablere forsorgshjem i bygningerne. Et forsorgshjem er et midlertidig botilbud til hjemløse, som skal hjælpes på fode igen i livet. Den type af beboere, som vi godkendes til at kunne huse, er hjemløse, som er uden alkohol- og stofmisbrug og uden alvorlig psykisk sygdom. Udover beboerne vil der være tilknyttet omkring 15 medarbejdere til stedet, skriver Asger Hvid til: "borgerforeningen og beboere i Gadbjerg og omegn".

For at der ikke skal opstå gnidninger mellem byens borgere og det kommende forsogshjems beboere og personale, vil "Trivselshusene" meget gerne i dialog med byens borgere.

- Vi vil hurtigst muligt invitere til et informationsmøde, hvor vi kan fortælle nærmere om, hvad det er for en type forsorgshjem, vi kommer til at drive. Vi vil også kunne fortælle mere om de aktiviteter, der skal være her. Men vi mangler som sagt de sidste godkendelser, siger Asger Hvid.

Trivselshusene Holding ApS" har adresse på Bobjergvej i Stenstrup på Fyn. Her har også selskaberne "Den Socialfaglige Organisation ApS", "DOSM Holding ApS" og "Selvejende Institution Skovgården" adresse.

På Bobjergvej har "Trivselshusene"s første institution også til huse. Det er et kvindekrisecenter indrettet i det tidligere ungdomsfængsel Egely. Desuden drives en række andre institutioner rundt om i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce