Annonce
Middelfart

Planlægningen er i fuld gang: Middelfart Kommune satser på klimafolkemøde med 500 deltagere og livestreaming

I 2019 var der ingen corona-restriktioner, der spændte ben for klimafolkemødet i Middelfarts midtby, som blandt andet havde Connie Hedegaard og Stephanie Lose blandt deltagerne. I 2020 kommer folkemødet til at blive afholdt i en anden form, formentlig med maks 500 deltagere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
I april besluttede kommunen, at klimafolkemødet skulle rykkes ind i september. Programmet er nu ved at være på plads, og håbet er, at det bliver muligt at invitere 500, mens tusinder af andre kan kigge med fra skærmen derhjemme.
Annonce

Middelfart: Spørgsmålet er ikke, om klimafolkemødet bliver til noget. Spørgsmålet er, hvordan det bliver til noget.

Sådan lyder det fra Christa Boisen, som er chef for klimafolkemødet i Middelfart Kommune. Kommunen meldte ud i april, at man ville rykke folkemødet en uge længere hen, til den 3.-5. september, da der ikke vil være mulighed for at samles mere end 500 personer i august.

Kommunen arbejder dog stadig hen imod et deltagerloft på 500 i tilfælde af, at reglerne kommer til at være de samme i september.

I øjeblikket er der ved at blive lagt sidste hånd på programmet. Mange af navnene er på plads, og blandt de største finder man klimaprofessor Sebastian Mernild, formand for Concito Connie Hedegaard og klimaminister Dan Jørgensen (S). Omdrejningspunktet for klimafolkemødet bliver debatter og samtaler, mens boder og forskellige aktiviteter ikke vil være en del af arrangementet i 2020.

- Vi har skåret ind til benet, og sagt "hvad bliver de vigtigste dagsordener?", og det er primært debatter og samtaler, forklarer Christa Boisen og slår fast, at kommunen stadig følger myndighedernes udmeldinger tæt.

- Vi gør ikke noget, uden vi er helt sikre på, at vi ikke spreder nogen som helst smitte, siger hun.

Annonce

Klimaet har været overset

Ifølge Johannes Lundsfryd (S), borgmester i Middelfart Kommune, er det vigtigt, at klimafolkemødet stadig bliver gennemført, da det har en væsentlig dagsorden, der ikke har været spot nok på i coronatiden.

- Det, der er gevinsten her, handler om viden, men det handler først og fremmest om handling i forhold til klimaet. Nu har der været nogle måneder, hvor corona har fyldt rigtig meget, og det er godt og klogt, at der har været fokus på det. Men det har ikke løst klimaproblemerne. Der er også andre dagsordener, der er ekstremt vigtige, siger han.

Mange andre store arrangementer er allerede blevet aflyst eller udskudt til næste år. Risikerer I ikke at bruge en masse krudt og penge på noget, der ikke kan blive afholdt alligevel?

- Nej, vi har netop konstrueret det således, at man kan gennemføre det, uanset hvor mange der deltager. Der er partnere med inde omkring hvert eneste arrangement, og det gør, at vi er sikre på at nå rigtig mange mennesker med det, vi laver, siger Johannes Lundsfryd og forklarer derved, at alle debatter kommer til at blive livestreamet i samarbejde med medier og organisationer.

- Paradoksalt nok kommer vi jo til at nå endnu flere mennesker på den måde. Vi kommer så ikke til at nå dem på samme måde, som vi havde planlagt. Det kan jo ikke afløse at stå i et telt og have face-to face-dialogen, men jeg tænker, at vi er i en situation, hvor vi kan gennemføre og få et rigtig godt udbytte af det, fortsætter han.

Annonce

40 arrangementer i år

I forbindelse med sidste års klimafolkemøde meldte Middelfart Kommune ud, at man har planer om at lade folkemødet vokse sig endnu større og sikre det national bevågenhed.

Johannes Lundsfryd slår fast, at den strategi stadig kommer til udtryk ved dette års folkemøde, selvom mødet formentlig kommer til at være underlagt corona-restriktioner.

- Vi havde syv eller otte arrangementer sidste år, og vi kommer til at have omkring 40 i år. Og måske omkring 100 året efter. Der er noget omkring volumenen, der er anderledes, siger han.

Hvordan sikrer I, at der ikke kommer til at være smittespredning?

- Det gør vi ved at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger til punkt og prikke. Vi vil være meget forsigtige, hvad det angår, siger Johannes Lundsfryd.

De 500 billetter, Middelfart Kommune håber på at bringe i spil til klimafolkemødet i september, vil formentlig blive delt ud af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Fredericia

Fredericiansk lottospiller var millionær i to måneder uden at vide det: - Du får ikke min Nemkonto

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce