Annonce
Middelfart

Plastfri zone. Middelfart skal være fri for engangsplast i 2020 – ja tak!

Lokaldebat: Klimafolkemødet i Middelfart var en succes, og forhåbentlig kan vores lokale folkemøde gøres til en mere national begivenhed sammen med Region Syddanmark. Et folkemøde må dog ikke stå alene. I Middelfart kommune bør vi gå forrest på mange klimafronter.

En af de helt store syndere og muligheder for vores klima er udfasning af engangsplast og genanvendelse af eksisterende plast.

Vi støder på plast mange steder i hverdagen, men når det flyder som affald på gader, ikke sorteres korrekt eller blot bliver benyttet én enkelt gang, så er det hårdt for vores miljø.

I Middelfart kommune kan vi gå forrest. Vi kan udvikle handelslivet som en plastfri zone for engangsplast, og vi kan tiltrække butikker, som genanvender plast i nye design og som secondhand-varer. Der kan også samarbejdes om udfasning af plastikposer.

Vores turisme-erhverv kan med samarbejde fra kommunen få klimavenlig turisme med blandt andet erstatning af engangsplastbæger på værelser og andre overnatningssteder.

I kommunen kan vores institutioner få læring om genanvendelse af plast på korrekte måder, og vores institutioner kan også blive fri fra engangsplast. En smuk ambition ville være, at Middelfart Kommune var fri for engangsplast ved klimafolkemødet i 2020!

Mikkel Dragmose-Hansen (SF), byrådsmedlem i Middelfart. Arkivfoto: Mette Mørk.
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce