Annonce
Kultur

Platform er skudt op i Sundhedsskoven

Hvis du følger St. Grundet Skovvej, finder du platformen inde i skoven ud fra kolonihavehuset 26A. Foto: Michelle Madsen
Første skridt på vejen til Sundhedsskoven bag Vejle Sygehus tager form. Projektlederen forventer, at den del af den særlige skov står færdig efter sommerferien.
Annonce

Vejle: Hvad der skal blive til Danmarks største sundhedsskov, er blevet udstyret med en platform og trampesti - og der er mere på vej.

Det fortæller projektlederen for Sundhedsskoven, Line Rønslev, mens hun viser rundt i den bynære skov nær Vejle Sygehus.

- Der kommer også forhindringer, som skal udfordre ens balance, og et tov, som fører op ad skråningen. Skoven er for alle folk, som ønsker plads til ro og fordybelse. Hvis man er til mountainbike og forhindringsløb, findes det i vores andre skove, fortæller Line Rønslev, som er tilknyttet Vejle Kommunes afdeling for "Natur & Friluftsliv".

Hun forventer, at den såkaldte "Den lille rundtur" står færdig efter sommerferien. Nær balanceudfordringerne er også et bålsted på tegnebrættet.

Sundhedsskoven er projekt, som involverer blandt andet Vejle Kommune, Kræftpatienternes Hus Vejle og Psykiatrisk Afdeling på Vejle Sygehus. Meningen er, at forskellige patientgrupper kan benytte skoven som et sundhedsfremmende element.

Skoven er dog tiltænkt alle, understreger Line Rønslev.

- Man kan sagtens tage som gruppe her ud eller gå en tur med familien. Platformen er et oplagt sted til at nyde skoven, siger hun.

Sundhedsskoven

Udviklingen af Danmarks største sundhedsskov i Store Grundet Skov foregår i et sammenspil mellem flere både offentlige og private aktører. Følgende samarbejdspartnere er med:

  • Center for Social Rehabilitering, Vejle Kommune
  • Kræftpatienternes Hus Vejle
  • Psykiatrisk afdeling, Vejle Sygehus
  • Sind Vejle
  • Sommerfuglebevægelsen, der kæmper for at bevare sommerfugle.
  • Sundhedscenteret Vejle Kommune
  • Forskergruppen "Natur Sundhed & Design" på Københavns Universitet
  • Teknik og Miljø, Vejle Kommune
Annonce

Ikke lige til at vide

Det er ikke helt let at finde turen og platformen, for der er hverken store skilte eller asfalterede tier, som leder en på rette vej. Sådan forbliver det nogenlunde, fortæller projektlederen.

- Vi vil gerne opretholde en autentisk oplevelse af at være i skoven. Det er jo ikke særlig tit, du traver igennem en skovbund fyldt med blade, og det aktiverer også nogle sanser. Der er også lidt udfordring i at skulle navigere gennem skoven, siger Line Rønslev.

For at finde den lille rundtur skal du ad St. Grundet Skovvej og stoppe ud for kolonihavehuset 26A. Ind gennem skoven og til venstre finder du platformen i lysningen.

For tiden fundraises der til at etablere en sansehave og flere områder til ro og fordybelse. Punkterne tager politikerne stilling til efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Døgnrapporten: En fik forbud mod at komme på restauration - en anden fik fire sigtelser

Danmark For abonnenter

Kampagne bakker op om Baltic Pipe-aktivister: - Det er glædeligt, at nogen råber op

Annonce