Annonce
Vejle

Plejecentre får tilskud til rengøringen: 'Sprit og værnemidler har haft sin pris'

De ældre og personalet på plejecentrene i Vejle Kommune - her Holmegården - får ligesom daginstitutioner og skoler glæde af et tilskud til ekstra rengøring under coronakrisen. Arkivfoto: Mette Mørk
Regeringen har afsat et trecifret millionbeløb til, at dørhåndtag og gelændere gøres rene flere gange dagligt. Hygiejnen løftes på landets daginstitutioner, skoler og plejehjem. Det er penge, som glæder seniorudvalgets formand, da det er dyrt at mindske smittespredningen.
Annonce

Vejle: Alt fra toiletter og bordplader til gelændere og døre skal fremover vaskes og sprittes af flere gange dagligt på landets daginstitutioner, skoler og plejecentre.

Det skyldes, at smittespredningen af coronavirus fortsat skal kontrolleres og mindskes under den delvise genåbning af Danmark, som har fundet sted efter påske.

Det er i al fald ønsket fra regeringen, som langfredag afsatte et trecifret millionbeløb til en sikring af øget hygiejne på flere forskellige institutioner.

Og det er penge, som formanden for seniorudvalget i Vejle Kommune, Kenneth Fredslund Petersen (DF), mener vil gavne sundheden og helbredet fremadrettet.

- Jeg må sige, at plejehjemmene i Vejle Kommune har været på forkant, da de allerede gør meget for at holde det hele rent flere gange om dagen. Alt, hvad beboerne rører, bliver simpelthen sprittet af. Så vi er glade for, at der kommer penge i vores retning, da det ikke er billigt at holde ejendommene rene, hvis man alene tænker på alt håndspritten, værnemidlerne og arbejdstimerne, siger Kenneth Fredslund Petersen.

Det er svært at sige, om de afsatte penge til rengøring på plejecentrene skal bruges på flere ansatte i rengøringspersonalet. Der skal så få udefrakommende ind som muligt.

Kenneth Fredslund Petersen.

Annonce

Højere krav

Der er med det økonomiske tilskud fra regeringen også kommet strammere krav til rengøringen i kommunerne.

Og fordi beboerne på plejehjemmene ofte deler de samme faciliteter, kan risikoen for virusspredningen vokse, hvis ikke indretningen holdes fri for fingeraftryk flere gange om dagen.

- Vi forventer, at skolerne får den største del af tilskuddet fra regeringen, da deres udgifter til rengøring vil koste kassen. Men på plejecentrene er der allerede brugt mange penge på hygiejne og rengøringspersonale, og det høje niveau vil vi fortsætte med at holde, fortæller Kenneth Fredslund Petersen.

Udvalgsformanden ved endnu ikke, hvor mange penge Vejle Kommune vil få til rengøring af plejecentrene.

- Et trecifret millionbeløb har jo et ret stort spænd. Derfor er det svært at spå om, hvor mange penge det egentlig drejer sig om, siger Kenneth Fredslund Petersen.

Det bliver KL og regeringen, som vil fordele de konkrete beløb rundt til kommunerne.

Annonce

Flere i job

Den ekstra rengøring på plejehjemmene, daginstitutioner og skoler forventes at skabe flere arbejdspladser for servicebranchen, som har måttet afskedige mange medarbejdere under coronakrisen.

Men om Vejle Kommune kommer til at rekruttere yderligere medarbejdere fra ISS, Forenede Service og Kongsvang, som gør rent i kommunen, er endnu uvist.

- Det er svært at sige, om de afsatte penge til rengøring på plejecentrene skal bruges på flere ansatte i rengøringspersonalet. Der skal så få udefrakommende ind som muligt, og indtil nu har der været mange udgifter ved at gøre rent under coronakrisen. Så pengene skal i første omgang bruges på at dække dem, fortæller Kenneth Fredslund Petersen.

Dagtilbud, grundskoler og SFO’er, gymnasiale uddannelser, plejehjem og sociale dag- og døgntilbud er de første, der får tilskud til rengøring og et hygiejneløft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Den engelske coronavariant er i Fredericia: Nye skærpede retningslinjer betyder, at nære kontakter skal i selvisolation i 14 dage

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Fredericia

Fra stilhed til flere dages kø: Pludselig er der pres på det lokale corona-testcenter

Fredericia For abonnenter

Mr. BMX gik ned med flaget og næsten fallit: Men nu kan Johnny Lassen hejse det igen

Annonce