Annonce
Fredericia

Plejefirma fra Vejle siger ja tak: Rykker ind i Fredericia

Fremover bliver der to private leverandører af hjemmepleje i Fredericia. Ud over den nuværende leverandør, Sundplejen ApS, kan borgere også vælge Luksuspleje Aps fra 1. maj. Arkivfoto: Morten Pape
Luksuspleje ApS tilbyder fra 1. maj privat pleje i Fredericia Kommune. - Vi glæder os til at komme til Fredericia, siger ejer og leder Fouad Akileh. Vejle-firmaet bliver den anden private leverandør, for i forvejen er Sundplejen i Fredericia.

Fredericia: Plejefirmaet Luksuspleje ApS rykker til Fredericia fra 1. maj og tilbyder herefter privat hjemmepleje.

Det vejlensiske plejefirma bød på opgaven, da Fredericia Kommune i januar havde den private hjemmepleje i en udbudsrunde. Sundplejen vandt udbuddet, og derefter fik Luksuspleje også tilbudt opgaven til samme pris.

- Vi har sendt en mail om, at vi går med til opgaven, siger Fouad Akileh, som er ejer og leder af Luksuspleje.

Annonce

God base i forvejen

Resultatet af det seneste udbud blev offentliggjort mandag. Næstbedste bud kom fra Vejle-firmaet.

- Vi ser det som en god mulighed for os. Vi har en base i forvejen i Vejle, og det har vi haft i ti år. Her har vi otte mand i administrationen, så vi skal ikke lave et helt nyt hold til Fredericia, siger Fouad Akileh.


Vi glæder os til at starte i Fredericia. Nu har vi været i Vejle i mange år, og borgerne er rigtigt glade for os

Fouad Akileh


I alt er der små 45 ansatte på Niels Bohrs Vej i Vejle, og plejerne dækker hele Vejle Kommune. Så det er ikke nyt for firmaet at dække et større geografisk område.

Fouad Akileh forventer, at firmaet åbner et kontor i Fredericia, men antallet af ansatte i den nye afdeling er endnu uvist.

- Vi glæder os til at starte i Fredericia. Nu har vi været i Vejle i mange år, og borgerne er rigtigt glade for os. Vi håber, at vi kan gøre dem lige så glade i Fredericia, siger Fouad Akileh.

Annonce

Samme pris

Det var andet gang på bare halvandet år, at den private hjemmepleje under frit valg ordningen blev udbudt.

Med mandagens afgørelse blev der også lagt endeligt låg på en strid mellem Fredericia Kommune og den tidligere udbyder Kære Pleje, som krævede at udbuddet fra efteråret 2019 gik om

Det skete efter en lang tvist mellem parterne og to ankesager. Herefter besluttede politikerne i senior- og handicapudvalget at genudbyde opgaven.

Prisen, Fredericia Kommune skal betale for den private pleje, er stort set uændret. Det oplyser visitationschef Hanne Rasmussen fra Fredericia Kommune i en mail til Fredericia Dagblad.

Prisen ligger på 365,95 kroner, mens prisen i 2019-udgaven var 367,19 kroner.

Det er en "evalueringsteknisk pris" og altså ikke firmaerne reelle priser for at udføre opgaven.

- Disse kan vi ikke oplyser for nogen af tilbudsgiverne grundet konkurrence på markedet, forklarer Hanne Rasmussen.

Den "evalueringstekniske pris" udregnes via firmaernes forskellige priser for praktisk hjælp og personlig pleje.

Annonce

Ikke udfyldt bilag korrekt

I 2020-udbuddet viste det sig i øvrigt, at Kære Plejes bud ikke levede op til kravene. Fredericia Dagblad spurgte Fredericia Kommune, hvorfor Kære Plejes bud var "ikke konditionsmæssigt".

Forklaringen er, at der manglede oplysninger fra Kære Pleje i et bestemt bilag i ansøgningen. En række felter under "kravspecikation" var ikke udfyldt korrekt.

Så i sidste ende var det en formel fejl, der holdt Kære Pleje fra at vende tilbage til Fredericia. Men selskabet havde også den højeste pris af de fire tilbud, har Kære Plejes bestyrelsesformand Øjvind Hulgaard tidligere forklaret til Fredericia Dagblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hvis smittetal går over grænsen: Direktion og to politikere kan beslutte nedlukning

Annonce