Annonce
Fredericia

Plejehjem indfører soppebassiner til de ældre i varmen

Soppebassiner er et hit for de mange beboere i sommervarmen. Foto: Michelle Madsen

På plejehjemmene Rosenlunden, Øster Elkjær og Madsbyhus i Fredericia tænker personalet kreativt for at køle beboerne ned.

Fredericia: Med fødderne skvulpende i soppebassinet og et glas punch i hånden nyder beboerne på Plejecenter Madsbyhus endnu en hed sommerdag. Denne sommer bruger plejehjemmene Demensplejecenter Rosenlunden, Øster Elkjær Plejecenter og Plejecenter Madsbyhus små badebassiner til at bryde hverdagen og få beboerne til at drikke mere.

- Når du er dement, så glemmer du, at du skal huske at drikke ekstra væske i varmen. Derfor gør vi meget ud af at få dem til at indtage mere væske. Noget som de kan lide, så det ikke bare er rød saftevand, siger Ea Seeger Hanmann, der er centerleder for de tre plejehjem.

Ved soppebassinerne bliver der serveret forfriskninger som punch med frisk frugt og Martini, og det bliver sjovere for beboerne at indtage væske. Personalet er i sommeren ekstra opmærksom, da de demensramte borgere heller ikke tænker over, at de sidder for længe i solen eller har for meget tøj på. Det er første år, at Rosenlund og Madsbyhus bruger soppebassinerne, mens beboerne på Øster Elkjær har soppet i bassiner før. De fleste har taget godt imod vandbassinerne.

- Det er så dejligt med noget vand til fødderne i varmen. Det er ligesom et pool party, siger 93-årige Tove Holmkvist, som bor på Madsbyhus.

Ifølge centerlederen er soppebassinerne en god løsning på at undgå hedeslag og øge beboernes væskeindtag.

- Vi forsøger at gøre det lidt sjovt for vores beboere her i sommeren. Vi tager også på ture, men det er lige før, at det bliver for varmt for dem, siger Ea Seeger Hanmann.

Temperatur på sommeren i Fredericia

Hvad sker der rundt i kommunen i disse varme sommerdage? I en lille miniserie tager Fredericia Dagblad temperaturen på sommeren. Denne gang har vi besøgt Plejecenter Madsbyhus, og før det var vi på Østerstrand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Annonce