Annonce
Fredericia

Plexiglas ved kassen er egentlig rart nok: Ekspedient er tryg ved skærmene

Fredericia genåbner. Eller hvad? Lissi og Henning Jakobsen holder afstand, men kan også godt se, at samfundet lige så stiller lever igen. Selv var de inde og handle i Fredericia lørdag. For første gang længe. Lissi arbejder i en Fakta og er faktisk glad for afskærmningerne ved kasserne. Foto: Søren Gylling
Jo, der sprittes af og holdes afstand. Men folk på gaden, som Fredericia Dagblad talte med lørdag, ser også gradvise genåbninger her under coronakrisen.
Annonce

Fredericia: - For min skyld må man godt beholde plexiglas-afskærmningen ved kassen, for der arbejder jeg. Folk hoster og sprutter nogle gange, og det gjorde de også før corona.

Lissi Jakobsen, Børkop, er ansat i Fakta i Taulov, og lørdag var det faktisk første gang længe, hun og ægtefællen Henning handlede i Fredericia. Altså sådan slentre og købe lidt tøj samt en fødselsdagsgave.

- Ellers har vi holdt os hjemme og ikke haft besøg. Heller ikke af børnene, men vi har besøgt dem - jeg kunne da ikke klare ikke at se mine børnebørn så længe, understregede Lissi Jakobsen.

Det er dejligt. Jeg har virkelig savnet kollegerne.

Helle Jakobsen, ansat i Indre Missions Hus i Fredericia og tilbage på jobbet

Annonce

Rækker lige ind over...

Henning Jakobsen er lastbilchauffør hos P. Fournaise i Fredericia og alene i førerhuset uanset hvad.

Men Lissi møder naturligt nok mange andre personer hver dag. Hun synes dog, at kunderne i Fakta har været flinke til at holde sig tilbage rundt om i butikken. Dog slækkes der lidt nu, hvor afstandskravet er sat ned til en meter, og hvor det hele er ved at genåbne:

- Så rækker man måske lige ind over en anden, der er ved at pakke ved båndet, for at få sine varer.

Annonce

Tilbage på job...

Men det er heller ikke nemt at agere 100 procent korrekt efter restriktioner og anbefalinger.

Hvad er en meter? Hvad er to? Hvor meget er 70 centimeter. Hostede hun? Nøs han?

- Og nu bliver vejret jo også bedre, pegede Helle Jakobsen på.

Hun arbejder til dagligt med marketing i Indre Missions Hus i Fredericia og er først nu begyndt at møde fysisk frem efter uger med hjemsendelse og hjemmearbejde:

- Det er dejligt. Jeg har virkelig savnet kollegerne.

Helle jakobsen er tilbage på job efter hjemsendelse og hjemmearbejde. Datteren Sarah på otte er begyndt i skole igen - og har kammerater med hjemme. Foto: Søren Gylling
Annonce

Venner med hjemme...

I Helle Jakobsens husstand er de fire, og for det meste har det bare været dem, der har set hinanden under coronakrisen.

Børnene er dog tilbage i skolen, og derfor har de også fået lov til at have kammerater med hjemme enkelte gange. Under ordnede forhold:

- De skal helst være ude. Eller i hvert fald på værelset. Men de jo alligevel sammen i klassen igen nu, konstaterede Helle Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Fredericia For abonnenter

Klar tale til minister og ordførere: Private aktører skal bidrage til Fredericia Teater version 2.0

Annonce