Annonce
Fredericia

Politi blev igen tilkaldt: Aktivister gjorde nyt forsøg på at forstyrre Baltic Pipe-projekt

15 blev anholdt af politiet ved Baltic Pipe-demonstration på byggepladsen ved Lillebælt 8. juli. Natten til onsdag blev der gjort nyt forsøg på at forcere hegnet om byggepladsen. Det blev opdaget og de ubudne gæster sendt væk. Politiet rykkede også denne gang ud og afsøgte ifølge avisens oplysninger området efterfølgende. Arkivfoto: Søren Gylling
For 14 dage siden trængte aktivister ind på byggepladsen, hvor der samles rør til gasledningen Baltic Pipe. Et nyt forsøg blev opdaget, og aktivisterne sendt væk. Vagtselskab holder øje døgnet rundt.

Lillebælt: Politiet måtte natten til onsdag rykke til Energinets byggeplads ved Gl. Ålbo, hvor den store gasledning skal samles.

- Der var en gruppe personer, som forsøgte at skaffe sig adgang til byggepladsen, men det blev opdaget. Personerne blev bedt forlade stedet, og det gjorde de. Politiet blev også tilkaldt, men der skete ikke mere, siger projektleder ved Energinet Nina Frøkjær.

Det er knap 14 dage siden, at aktivister imod Baltic Pipe-projektet lykkedes med at skaffe sig adgang til byggepladsen tidligt om morgenen. De lænkede sig fast til kraner og stilladser, inden de blev opdaget.

Annonce


Vi har vagt på døgnet rundt nu. Det er en farlig arbejdsplads med store maskiner og materialer, og vi vil ikke risikere, at hverken ubudne gæster eller ansatte kommer til skade.

Projektleder Nina Frøkjær


Ved en større politiaktion blev aktivisterne efterfølgende fjernet og sigtet for ulovlig indtrængen. 15 personer i alt blev sigtet.

- Øger I overvågningen af pladsen yderligere?

- Vi har vagt på døgnet rundt nu. Det er en farlig arbejdsplads med store maskiner og materialer, og vi vil ikke risikere, at hverken ubudne gæster eller ansatte kommer til skade. Der er skiltet tydeligt med, at der ikke er adgang til byggepladsen for andre end folk, der arbejder med projektet, siger Nina Frøkjær.

Nabo-hensyn

På byggepladsen bliver de store rørstykker samlet til den rørledning, der skal trækkes på tværs af Lillebælt. Arbejdet med at grave det trache, ledningen skal placeres i, slutter i denne uge.

Næste del af projektet bliver at ramme pæle ned i havbunden, så rørledningen bliver trukket i den rette position. I den forbindelse skal der indrettes boblegardiner, som skal skåne marsvin for høj støjbelastning.

Energistyrelsen har i forbindelse med det eksisterende gravearbejde lagt begrænsninger ind for at skåne naboerne ved Gl. Ålbo for larm i aftentimerne.

- Det har betydet, at vi har flyttet vores aktivitet længere ud i Lillebælt i de sene timer, så vi har kunnet opretholde arbejdet uden at genere, siger Nina Frøkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce