Annonce
forside

Politi efter fartkontrol: Vi må holde mere øje med Vestre Ringvej

Politiet vil give Vestre Ringvej mere opmærksomhed efter søndagens fartkontrol. Arkivfoto: Claus Thorsted

Fredericia: Der var mange bilister, som gik i fartfælden, da Sydøstjyllands Politi søndag var ude med fotovognen på Vestre Ringvej.

- Nogle gange lykkes det at få nedbragt hastigheden på en vejstrækning - andre gange kræver det en meget stor indsats at få nedbragt hastigheden til et sikkert niveau. Efter vores måling på Vestre Ringvej i Fredericia ved bryggeriet i søndags må vi konstatere, at her er en strækning, vi er nødt til at give endnu mere opmærksomhed, skriver Sydøstjyllands Politi på Facebook.

På strækningen er der flere udkørsler fra idrætscentret, messecentret og bryggeriet, og fartgrænsen er på 60 km/t. Men ud af 1150 målte køretøjer kørte 140 bilister for stærkt. Det svarer cirka til 12 procent, hvilket ifølge politiet er tre gange så meget som på andre veje.

Den højeste hastighed var 108 km/t. 20 bilister kan forvente et klip i kørekortet, og én bilist kørte til en betinget frakendelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Debat

Troels Lund skyder igen: Jeg sigter meget præcist på de røde, transportminister

Læserbrev: Veje og kollektiv transport bør ikke være en politisk kampplads, mener transportminister Benny Engelbrecht, der derfor beder mig sænke sigtekornet. Hertil er der vel blot at sige: Jo, investeringer i vores fælles infrastruktur - veje, tog, broer - er i høj grad en politisk kampplads, og især nu, hvor en svag socialdemokratisk regering har ladet hele sin overlevelse afhænge af de røde partier i Folketinget. Fakta er nemlig, at den brede transportaftale, som transportministeren drømmer om, kan ende med at blive et mareridt for alle virksomheder og borgere i Østjylland og mange andre steder i landet. De røde støttepartier siger klart fra overfor "mere asfalt", som de kalder det. Det kan så meget vel resultere i, at E45 ikke udbygges - selv om det var en central del af både den tidligere regerings plan og også et meget klart løfte fra fremtrædende socialdemokrater i valgkampen. Finansminister Nicolai Wammen, der er valgt i Aarhus, skrev meget specifikt i sin kandidattest på TV 2: "På den korte bane har E45 topprioritet." Nu er regeringens topprioritet at lave en bred aftale med motorvejs-fjendske partier som SF og Enhedslisten. Derfor er der i høj grad brug for at rette sigtekornet præcist på de røde - i håb om blot at plaffe de værste vildskud ned.

Annonce