Annonce
forside

Politi efterlyser information om stige fra millionindbrud

Politiet har fundet en stige fra tyverisag, hvor et ægtepar i Gentofte fik stjålet sølvtøj for millioner.

Politiet har fundet en stige, som blev benyttet under et indbrud i en villa i Gentofte natten til lørdag.

Det oplyser Nordsjællands Politi, der håber, at sporet kan lede til gerningsmanden.

- Stigen kan vise sig at være et vigtigt spor i sagen, da den potentielt kan hjælpe os med at fastlægge, hvilken rute gerningsmændene har benyttet den pågældende nat, siger politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi.

Han efterlyser derfor ejeren af stigen, eller andre personer, som måtte ligge inde med informationer om indbrudsredskabet.

Politiet har lagt billeder ud af multistigen, der måler 160 centimeter i sammenklappet tilstand. På den ene side har den tre karakteristiske malerpletter, som politiet håber, at nogen forhåbentlig kan genkende.

Pletterne er store, runde og mørke.

Under indbruddet slap tyvene afsted med unikke sølvgenstande, der på auktioner ville indbringe cirka otte til ti millioner kroner.

Tyven eller tyvene gik ind i haven, og med stigen kom vedkommende op til første sal, hvor en dør blev brudt op. Desuden blev en alarm omgået, og det hele virker ifølge politiet meget professionelt.

Sølvskatten, der dækker over blandt andet særegne sølvfade, lysestager og suppeterriner, stammer fra 1600- og 1700-tallet. De er beskyttet af den danske kulturarv.

Mens tyvene gennemgik sølvet, sov ægteparret, der bor i villaen, trygt. De hørte intet til de uindbudte gæster.

Ejeren af sølvskatten har efter tyveriet udbudt en dusør på tre millioner kroner til den eller de personer, som kan bringe værdierne hjem. Det er dog uvist, om et tip om stigen vil udløse milliondusøren.

- Det er ikke muligt for mig at sige, om man får del i dusøren, hvis information om stigen viser sig at lede os på sporet af sølvtøjet, men jeg håber, at folk vil kontakte os alligevel, slutter Henrik Sejer.

Har man informationer om den pågældende stige eller indbruddet, kan man ringe til telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Lars Lilholt har gendigtet 'Det haver så nyligen regnet': Læs 2020-versionen her

Lars Lilholt - nærmere præsentation behøves vist ikke - har på opfordring fra festivaldirektør Lars "Charlie" Mortensen, Jelling Musikfestival, skrevet en ny tekst til "Det haver så nyligen regnet": Det er en 2020-version, hvor den fredelige sameksistens i grænselandet står stærkere end det gamle dansk-tyske fjendskab. Her er ikke "føget ugræs over hegnet", som der ellers står i Johan Ottosens sang fra 1890. I stedet er der frø af frihed i luften. - Det haver så nyligen regnet - med ny tekst af Lars Lilholt. - Det haver så nyligen regnet Det har stormet og årene er gået Frø af frihed er føget over hegnet Så godt naboskab er blevet sået Som et håb i en sang En proces sat i gang Folkets stemmer kan kvæle kriges tvang - Det har regnet men regnen gav grøde det har stormet men stormen gjorde stærk som vi troede at skoven alt var øde så vi demokratiets store værk gamle fjender gav hånd had skal vige for ånd der kan løsne forfrosne tungebånd - Og vi lærte forskellighed gir styrke og vi lærte forskellighed gir mod til at nedbryde alle disse grænser der har krævet så meget offerblod og som årene randt så vi grænsen forsvandt for en tillid og åbenhed der vandt - Ja det haver så nyligen regnet og de træer de dryppe endnu had og mistro for fællesskabet segnet som et jeg der kun længes mod et du alt kan ændres igen fred skal plejes min ven og den viden må aldrig holdes hen

Annonce