Annonce
Fredericia

Politi og Business Fredericia: Restaurationer har håndteret nye retningslinjer helt efter bogen

Klaus Dal og Annette Dal havde travlt med at stille borde og bænke op foran Café Mums, inden de kunne åbne caféen mandag efter to måneders tvungen lukning. Generelt har restaurationerne i Fredericia håndteret genåbningen og de nye retningslinjer helt efter bogen, fortæller Michael Weiss, politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto: Søren Gylling
I mandags måtte restauranter, caféer og værtshuse genåbne under skærpede krav og retningslinjer. I Fredericia er der dog ikke meget at komme efter, og politiet har selv deltaget i en rundtur for at afklare eventuelle tvivlsspørgsmål hos ejerne.
Annonce

Fredericia: De fredericianske værtshuse, restauranter og caféer har håndteret implementeringen af coronaretningslinjerne forbilledligt.

Det står klart, efter erhvervskonsulent Lene Bach fra Business Fredericia sammen med en repræsentant fra politiet og to ansatte hos Fredericia Kommune tirsdag var en tur rundt i byen. Her kunne de med egne øjne se, hvordan det hele stod til, efter stederne siden i mandags har haft lov til at åbne for gæster.

- De har gjort alt, hvad de kunne for at gøre klar, og det virker til, at gæsterne også ved at komme igen, siger Lene Bach om turen, der blandt andet gik forbi Den Engelske Pub, Mums og Urbania Street Food.

- Der var ingenting, som i slet ingenting, at komme efter. De har virkelig kigget på de retningslinjer, der er kommet, så det var så fint og fornemt.

Annonce

Fredag bliver den store test

Også politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi fortæller, at de lokale steder, der igen må holde åbent, har overholdt reglerne. Det var heller ikke formålet med rundturen at hive bødeblokken frem, fortæller han.

- Loven trådte i kraft i mandags, men vi har faktisk været i gang med forretningerne i flere uger. Vi forsøger sammen med kommunerne, cityforeninger og Horesta at lave en så sikker og smidig igangsætning af samfundet igen. Derfor er vi ude sammen med dem for at tale om, hvordan vi kan få tingene til at glide.

- Nu har vi forsøgt at hjælpe det i gang, og så er det forretningernes og restaurationers ansvar, at de overholder loven. Gør de ikke det, har vi så en anden rolle, siger Michael Weiss.

For restaurationsejerne var besøget en mulighed for, at de kunne få afklaret nogle af de tvivlsspørgsmål de måtte have om de nye krav. Det mener i hvert fald Peter Lindvig fra Den Engelske Pub, som var glad for at få besøg.

- Vores prøve skal stå på fredag, hvor vi har "happy hour" fra klokken 15 til 17. Jeg har kaldt ekstra personale ind, som kun skal sikre, at retningslinjerne bliver overholdt og så videre, siger Peter Lindvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona-tal torsdag: 16 nye bekræftede tilfælde

Annonce