Annonce
112

Politi tjekkede trafikken: 35 brød loven

Politiet tjekkede færdselsforseelser i Fredericia, og der var bid. Foto: Timo Battefeld
Trafikanter i Fredericia brød en bred vifte af forseelser. Der blev blandt andet kørt for stærkt, ligesom trafikanter brugte mobilen, mens de kørte.

Fredericia: Cirka 35 trafikanter brød loven, da Sydøstjyllands Politi tirsdag udførte en færdselskontrol i Fredericia.

Det oplyser politikommissær Poul Steffensen i forbindelse med onsdagens døgnrapport, hvor han desuden fortalte om to indbrud og en ambulance, der kørte ind i et væltet træ på Taulovmotorvejen.

I forhold til de cirka 35 forseelser i trafikken, handlede det om en bred vifte af forhold.

- Det er blandt andet hastighed, folk der ikke kører i de rigtige spor på motorvejen, vigepligtsforseelser, håndholdte mobiltelefoner og folk, der ikke har kørekort med. En bred vifte af forseelser. Så vi opfordrer til, at man følger færdselsloven, som man skal, siger Poul Steffensen om politiets færdselsfokus i Fredericia, hvor ordensmagten blandt andet var i Fredericia by, Lumbyesvej, på ringvejene og Skærbækvej.

Annonce

To indbrud

Politiet har også fået anmeldelser om flere indbrud.

På Sanddal Bakke har der været indbrud i to lejligheder ved siden af hinanden. Det er sket i lejligheder, der er under renovering, i tidsrummet mellem mandag klokken 16 og tirsdag klokken 6.30. Der er stjålet en industristøvsuger, et par batteriedrevne Makita boremaskiner.

I en lejlighed på Ydunsvej var der indbrud mellem tirsdag klokken 14 og 21. Her er der stjålet ravsmykker og sølvtøj, men der er ikke overblik over, hvor meget der i alt er stjålet.

Natten til onsdag var der i politikredsen også meldinger om væltede træer på grund af blæst. I Fredericia har der dog ikke været større episoder, oplyser politikommissæren. Men på Taulovmotorvejen mellem Fredericia og Kolding - i Kolding Kommune - kørte en ambulance klokken 00.30 ind i et træ, der var væltet ind på motorvejen. Ambulancen var på vej med en patient. Højre rude blev knust, men ingen kom noget til, og ambulancen kunne køre videre fra stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce