Annonce
Fredericia

Advarsel virkede lynhurtigt: Mistænkt for netbedragerier er blevet anholdt

Arkivfoto: Michael Bager.
Lad dig ikke narre til at handle med denne kvinde på nettet, lød politiets opfordring tirsdag morgen efter stribevis af anmeldelser om bedrageri. Det førte hurtigt til en anholdelse af den mistænkte.
Annonce

Fyn: Hvor er hun? Det ville Midt- og Vestjyllands Politi gerne vide, og derfor offentliggjorde politiet tirsdag morgen en efterlysning med navn og billede af en kvinde, som mistænkes for omfattende bedrageri på nettet, hvor hun ifølge politiet har solgt genstande, som hun ikke var i besiddelse af.

Den efterlyste har ifølge politiet tidligere afsonet domme for lignende kriminalitet.

- Lige nu er hun mistænkt i 40-50 forhold, og de tikker ind løbende, så længe hun er på fri fod, fortalte politikommissær Christian Toftemark fra Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag formiddag.


En af de andre gange, vi eftersøgte hende, fandt vi hende på Fyn, så vi ved, hun har venner på Fyn.

Politikommissær Christian Toftemark, Midt- og Vestjyllands Politi


- Der er forurettede i hele Danmark, og de anmelder det jo der, hvor de bor, og den politikreds skal først identificere, hvor gerningskvinden er, inden den kan sende sagen til os. Så der er en forsinkelse i måden, det foregår.

- Og det giver hende selvfølgelig en fordel?

- Ja, men nu er vi simpelthen oppe på en mængde, så nu går den ikke længere.

Annonce

Modtager penge - og sender ikke

Og det gjorde den heller ikke for kvinden, for politiets efterlysning gav hurtigt resultat, fortæller Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag formiddag på Twitter:

"Vi har fået en del tip om den kvinde, vi tidligere på morgenen efterlyste for internetbedrageri. Hun er nu anholdt og vi takker for hjælpen."

Kvinden har ifølge politiet ikke haft nogen særlige præferencer i forhold til, hvilke genstande hun foregav at sælge, og hun reagerede ifølge Christian Toftemark også på annoncer, hvor nogen søgte bestemte genstande, for eksempel PH-lamper eller særlige stole.

Hendes metode er lige så enkel, som den er ulovlig: Hun får folk til at overføre penge, og så fremsender hun ikke tingene, forklarede politikommissæren.

Hun havde ifølge politiet tidligere opholdt sig på Skive-egnen, men hun var også blevet set i Sydøstjylland og på Fyn.

- En af de andre gange, vi eftersøgte hende, fandt vi hende på Fyn, så vi ved, hun har venner på Fyn, fortalte Christian Toftemark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Seks nye coronatilfælde

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Fredericia For abonnenter

Virksomheder glade for elitesmileys: - Det, der betyder mest, er, at kunderne ved, at alt er, som det skal være

Annonce