Annonce
forside

Politiet: Bekymrende mange snuppet i fartkontrol ved skolestart - dog ikke i Fredericia

94 bilister blev i løbet af 10 dage blitzet på forskellige strækninger i Fredericia. Det skete som led i en kontrol udført i forbindelse med skolestart i august. Pressefoto: Politiet

I forbindelse med skolestart udførte Sydøstjyllands Politi en række kontroller. Herunder seks i postnummer 7000. I hele kredsen blev der givet 1326 bøder.

Fredericia: På landsplan var der rigeligt at lave for betjentene, der i uge 33 og 34 var på kontrol i forbindelse med skolestart.

Det var både fartkontrol med de såkaldte ATK'er (Automatisk Trafik Kontrol red.) og med bødeblokken i hånden ude ved skolerne.

I Fredericia havde man dog ikke de travleste dage. På 10 dage blev der udført seks kontroller, hvor de fire var ATK'er. De sidste to var såkaldte stående kontroller, hvor betjente fysisk stod og tjekkede bilister for eksempelvis manglende sele, mobiltelefon i hånden eller uden at have fastspændt deres poder ordentligt.

Så mange blev snuppet

I ugerne 33 og 34 gennemførte politiet over hele landet målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart.Der blev fokuseret på:- Hastighed- Om børnene var fastspændt i bilerne med sikkerhedssele- Om føreren selv havde sikkerhedssele på- Skolepatruljernes arbejde- Forældrenes trafikale adfærd, f.eks. parkering i forbindelse med aflevering af børn i skolenDer blev skrevet lidt over 8000 forseelser i hele landet, der fordeler sig således:- 6905 hastighedsovertrædelser på skolevejene- 171 voksne kørte uden sikkerhedssele- I 85 tilfælde var børnene ikke spændt fast- 73 talte i mobiltelefon under kørslenSammenlignet med tallene fra skolestartsugerne i 2017 er der i år en stigning på 1600 hastighedsovertrædelser.Kilde: Politiet

Fire bøder

Der blev udført kontroller ved Ullerup Bæk Skolen, Kirstinebjergskolen og Fjordbakkeskolen i Taulov. I alt blev der givet fire bøder.

- Ingen af stederne var der noget, som vi synes, var voldsomt, lyder det fra Jesper Engelund, fungerende vicepolitiinspektør i Sydøstjyllands Politis hunde- og færdselsafdeling.

De fire bøder fordeler sig således: Et barn var ikke fastspændt (en), håndholdt mobiltelefon (en), for tungt køretøj (en) og den sidste går under betegnelsen "andre færdselsovertrædelser", hvilken kan være "alt muligt", som Jesper Engelund betegner det.

I hele Sydøstjyllands politikreds blev der i løbet af de to uger givet 1326 bøder. Til sammenligning skrev Østjyllands Politi i samme periode 497 sager, mens der på landsplan blev skrevet godt 8000 bødesager.

'Skisme for mange'

I løbet af de to uger, der var ekstra fokus på bilisterne, blev hastigheden målt på fire strækninger i Fredericia via ATK'er. Det gav følgende antal blitz.

Røde Banke (51), Fællesvej (seks), Ågade (11) og Taulov Kirkevej (26).

- Det er ikke bekymrende for mig som udgangspunkt, når man ser i forhold til tidligere. Men det er skisme for mange med 51 på Røde Banke. Dog undrer det mig ikke, da det er et sted med meget trafik. Det er bare ærgerligt, at vi ikke får flere til at overholde hastighedsgrænsen, siger Jesper Engelund.

Selvom færdselspolitiet ikke var ligeså meget til stede i Fredericia som eksempelvis Horsens, skal fredericianerne ikke se det som en sovepude.

- De skal ikke forvente at se mindre til os. Fredericia er ikke nedprioriteret, forklarer Jesper Engelund.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce