Annonce
forside

Politiet: Bekymrende mange snuppet i fartkontrol ved skolestart - dog ikke i Fredericia

94 bilister blev i løbet af 10 dage blitzet på forskellige strækninger i Fredericia. Det skete som led i en kontrol udført i forbindelse med skolestart i august. Pressefoto: Politiet

I forbindelse med skolestart udførte Sydøstjyllands Politi en række kontroller. Herunder seks i postnummer 7000. I hele kredsen blev der givet 1326 bøder.

Annonce

Fredericia: På landsplan var der rigeligt at lave for betjentene, der i uge 33 og 34 var på kontrol i forbindelse med skolestart.

Det var både fartkontrol med de såkaldte ATK'er (Automatisk Trafik Kontrol red.) og med bødeblokken i hånden ude ved skolerne.

I Fredericia havde man dog ikke de travleste dage. På 10 dage blev der udført seks kontroller, hvor de fire var ATK'er. De sidste to var såkaldte stående kontroller, hvor betjente fysisk stod og tjekkede bilister for eksempelvis manglende sele, mobiltelefon i hånden eller uden at have fastspændt deres poder ordentligt.

Så mange blev snuppet

I ugerne 33 og 34 gennemførte politiet over hele landet målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart.Der blev fokuseret på:- Hastighed- Om børnene var fastspændt i bilerne med sikkerhedssele- Om føreren selv havde sikkerhedssele på- Skolepatruljernes arbejde- Forældrenes trafikale adfærd, f.eks. parkering i forbindelse med aflevering af børn i skolenDer blev skrevet lidt over 8000 forseelser i hele landet, der fordeler sig således:- 6905 hastighedsovertrædelser på skolevejene- 171 voksne kørte uden sikkerhedssele- I 85 tilfælde var børnene ikke spændt fast- 73 talte i mobiltelefon under kørslenSammenlignet med tallene fra skolestartsugerne i 2017 er der i år en stigning på 1600 hastighedsovertrædelser.Kilde: Politiet

Annonce

Fire bøder

Der blev udført kontroller ved Ullerup Bæk Skolen, Kirstinebjergskolen og Fjordbakkeskolen i Taulov. I alt blev der givet fire bøder.

- Ingen af stederne var der noget, som vi synes, var voldsomt, lyder det fra Jesper Engelund, fungerende vicepolitiinspektør i Sydøstjyllands Politis hunde- og færdselsafdeling.

De fire bøder fordeler sig således: Et barn var ikke fastspændt (en), håndholdt mobiltelefon (en), for tungt køretøj (en) og den sidste går under betegnelsen "andre færdselsovertrædelser", hvilken kan være "alt muligt", som Jesper Engelund betegner det.

I hele Sydøstjyllands politikreds blev der i løbet af de to uger givet 1326 bøder. Til sammenligning skrev Østjyllands Politi i samme periode 497 sager, mens der på landsplan blev skrevet godt 8000 bødesager.

Annonce

'Skisme for mange'

I løbet af de to uger, der var ekstra fokus på bilisterne, blev hastigheden målt på fire strækninger i Fredericia via ATK'er. Det gav følgende antal blitz.

Røde Banke (51), Fællesvej (seks), Ågade (11) og Taulov Kirkevej (26).

- Det er ikke bekymrende for mig som udgangspunkt, når man ser i forhold til tidligere. Men det er skisme for mange med 51 på Røde Banke. Dog undrer det mig ikke, da det er et sted med meget trafik. Det er bare ærgerligt, at vi ikke får flere til at overholde hastighedsgrænsen, siger Jesper Engelund.

Selvom færdselspolitiet ikke var ligeså meget til stede i Fredericia som eksempelvis Horsens, skal fredericianerne ikke se det som en sovepude.

- De skal ikke forvente at se mindre til os. Fredericia er ikke nedprioriteret, forklarer Jesper Engelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvornår får vi svar i ledelsessagerne?

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce