Annonce
forside

Politiet efter Paludan-besøg: Vi er overordnet godt tilfredse

Der blev kun uddelt to bøder under søndagens demonstration ved Korskærparken i Fredericia. Begge var for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og politiet er overordnet tilfredse med afviklingen af demonstrationen. Foto: Søren Gylling

Et par hundrede demonstranter og moddemonstranter gav søndag ekstra arbejde til politiet, men eftermiddagen forløb relativt roligt.

Fredericia: To bøder som blev udskrevet på stedet.

Det er den status, der kan gives over den demonstration, der begyndte ved Korskærparken søndag klokken 14.

Islamkritiker Rasmus Paludan og det politiske parti Stram Kurs havde anmeldt en demonstration, hvor budskabet primært handlede om, at kriminelle samfundstabere fra ghettoerne skulle ud af Danmark.

Politiet var mødt talstærkt op, men hvor mange betjente, der præcist var, ønsker politiinspektør Michael Weiss ikke at oplyse.

- Vi har jo været det antal, vi har vurderet, var nødvendigt. Overordnet set er vi godt tilfredse med dagens demonstration, siger han.

Annonce

Stille og rolig demo

Der blev udskrevet to bøder under demonstrationen. Begge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvor den ene gik på fornærmende tiltale overfor politiet, mens den anden gik på spytteri, der foregik en moddemonstrant og en demonstrant i mellem.

Der har ligeledes heller ingen anholdte været i forbindelse med demonstrationen. Klokken 13 havde to politiske partier anmeldt en moddemonstration, og her var politiet også til stede.

- Vores vurdering er, at alt også her forløb stille og roligt, lyder det fra Michael Weiss.

Til sammenligning endte sidste weekends Stram Kurs-demonstration i Haderslev med fire anholdte, og under selve demonstrationen blev der både kastet med æg og affyret kanonslag.

I alt deltog 100-150 personer i den moddemonstration, der var anmeldt til at foregå mellem klokken 13 og 14. Til Stram Kurs' demonstration er vurderingen, at der var 150-200 personer til stede. Et par håndfulde var tilhængere af Rasmus Paludan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Lars Lilholt har gendigtet 'Det haver så nyligen regnet': Læs 2020-versionen her

Lars Lilholt - nærmere præsentation behøves vist ikke - har på opfordring fra festivaldirektør Lars "Charlie" Mortensen, Jelling Musikfestival, skrevet en ny tekst til "Det haver så nyligen regnet": Det er en 2020-version, hvor den fredelige sameksistens i grænselandet står stærkere end det gamle dansk-tyske fjendskab. Her er ikke "føget ugræs over hegnet", som der ellers står i Johan Ottosens sang fra 1890. I stedet er der frø af frihed i luften. - Det haver så nyligen regnet - med ny tekst af Lars Lilholt. - Det haver så nyligen regnet Det har stormet og årene er gået Frø af frihed er føget over hegnet Så godt naboskab er blevet sået Som et håb i en sang En proces sat i gang Folkets stemmer kan kvæle kriges tvang - Det har regnet men regnen gav grøde det har stormet men stormen gjorde stærk som vi troede at skoven alt var øde så vi demokratiets store værk gamle fjender gav hånd had skal vige for ånd der kan løsne forfrosne tungebånd - Og vi lærte forskellighed gir styrke og vi lærte forskellighed gir mod til at nedbryde alle disse grænser der har krævet så meget offerblod og som årene randt så vi grænsen forsvandt for en tillid og åbenhed der vandt - Ja det haver så nyligen regnet og de træer de dryppe endnu had og mistro for fællesskabet segnet som et jeg der kun længes mod et du alt kan ændres igen fred skal plejes min ven og den viden må aldrig holdes hen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];