Annonce
112

Politiet efterforsker ny voldsom brand i gamle tog: Tale om ny brandstiftelse?

Ny stor brand i de gamle, udrangede tog på arealet i bunden af Norgesgade og langs Holstensvej i Fredericia. Den opstod meget tidligt om morgenen store bededag. Foto: Presse-fotos.dk
Tre togstammer og yderligere fem vogne udbrændte mere eller mindre fredag morgen. Heldigvis nemmere at slukke end flammehav 17. december 2018. Ingen er kommet noget til.

Fredericia: Kort før middag fredag kunne Trekantområdets Brandvæsen meddele, at efterslukningen af den anden store brand i de gamle tog i Norgesgade og langs Holstensvej var ved at være tilendebragt.

Klokken 04.55 tidligt om morgenen store bededag opdagede en forbipasserende røg og flammer fra de udrangerede MR-tog, som lige nu skrottes og køres væk fra det store rangerareal.

- Vi fik meldingen klokken 04.55, oplyser vagtchef, John Skjødt, Sydøstjyllands Politi, til Fredericia Dagblad.

Tre togstammer og yderligere fem vogne er brændt.

Annonce

God hjælp fra droner

Brandvæsenet sendte hurtigt to droner op, så der kunne dannes et overblik.

Det ene fartøj har termisk kamera, som måler varme og viser, hvor den er værst. Dronen kan også opdage varme fra levende væsener, men ingen har befundet sig i togene, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Slukningshjælp udefra

I timerne efter kæmpede brandfolk fra Fredericia, Middelfart og Børkop med branden og efterslukningen af vognene.

Mindst tre sprøjter og to tankvogne blev indsat.

- Når stedet og togene er tilpas afkølede, skal vi ind og i gang med efterforskningen, fortæller vagtchef John Skjødt.

Den forrige brand var påsat. Unge antændte bål i en vogn, filmede det og lagde billederne op på sociale medier. Politiet kunne derfor hurtigt finde frem til dem. Om der også denne gang er tale om forsætlig brandstiftelse, er for tidligt at konkludere.

Vinden hjalp

Selve branden med voldsomme flammer og fed røg var slået ned omkring 07.00, oplyser indsatsleder, Ulrik Strehle, Trekantområdets Brandvæsen.

Selvom røgfanen var tyk, drev den ikke i kritisk retning. Der var ikke tale om at sirenevarsle byen denne gang.

Arbejdet blev - modsat sidste gang - gjort lettere af vindretningen. Den 17. december kunne ilden løbe ned langs togstammerne og fortære alt. Bededag var blæsten på tværs. Så selvom der er ødelagt en del vogne, var det alt andet lige svært for flammerne at springe fra togstamme til togstamme, fordi der er nogle meter mellem sporene. Men stadig krævede det kræfter at få slukningsmandskab og slanger op og røgdykkere ind. Der er 80 cm fra den stenede grund med sveller, skinner og krat op til dørene. Nogle af vognene stod også så tæt på Ungdommens Hus ved siden af rangerområdet, at et hegn indtil naboen brændte.

Tre togstammer og yderligere fem vogne udbrændte. Politiet undesøger, om branden er påsat. Der var en lignende storbrand i togene kort før jul. Op ad formiddagen fredag var ilden slukket og efterslukningen tilendebragt. Foto: Presse-fotos.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce