Annonce
forside

Politiet fandt tysk, forhutlet kvinde - men hun ville bare gerne hjem

TIl trods for voldsepisoder, en tysk, forvirret kvinde og et indbrud i et vaskerum, har weekenden været relativ rolig for politipatruljerne i og omkring Fredericia. Arkivfoto: Michael Bager

Weekenden i Fredericia har været relativ rolig set med Sydøstjylland Politis briller. Det var især vold i nattelivet og en forvirret, tysk kvinde, der stak ud på weekendens døgnrapport. Læs den her.

Fredericia: En tysk, forhutlet kvinde, som taler usammenhængende og har stjålet fra forretningen. Sådan lød den melding, Sydøstjyllands Politi modtog fredag eftermiddag. Da patruljen nåede frem til Cirkel K på Østjyske Motorvej under postnummer 7000, fandt de ganske rigtigt en tysktalende kvinde.

Politiet valgte efterfølgende at kontakte tysk politi for at sikre, at den 20-årige kvinde ikke var efterlyst syd for grænsen, hvilket ikke var tilfældet.

- Hun ville dog gerne hjem, oplyser fungerende politikommissær fra Patruljecenter Syd, Brian Fuglsang.

Patruljen kørte hende derfor til politigården i Vejle og efterfølgende til Vejle Banegård. Her købte hun en billet til Tyskland og kunne efterfølgende komme med toget hjemad.

Hvorvidt det endte med en sigtelse for tyveri fra butikken, eller om det blev ordnet på pragmatisk vis på stedet, fremgår ikke af døgnrapporten.

Annonce

Slag i ansigtet

Tidligere på dagen, klokken 12.09 modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om et indbrud i et kælderrum på Nørrebrogade. Her havde ukendte gerningsmænd brudt et vindue op ind til et vaskerum, og efterfølgende brudt pengeboksen op. Herfra blev der stjålet cirka 150 kroner i mønter.

Brian Fuglsang fra Patruljecenter Syd oplyser, at der er sikret DNA fra gerningsstedet.

Hele to gange i løbet af natten til lørdag måtte Sydøstjyllands Politi rykke ud i Fredericias natteliv og begge gange på grund af voldelige optrin.

Den første melding tikkede ind omkring klokken 03.04, hvor en 22-årige mand på Gothersgade blev slået to til tre gange i ansigtet, hvorefter han faldt om. Der er nu oprettet en voldssag, og politiet arbejder på at finde gerningsmanden. Klokken 04.45 gik det ud over en 25-årige mand fra Fredericia, der ud for beværtningen, Old Irish Pub i Prinsessegade, fik et knytnæveslag i ansigtet. Her blev en udenbys 27-årige mand efterfølgende sigtet for volden.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Men vil borgerne landdistrikterne?

I sidste uge kom en god nyhed til landdistrikterne. En planlagt besparelse på 30 mio. kr. på de såkaldte LAG-midler bliver trukket tilbage, så landdistrikterne nu har 90 mio. kr. om året fra staten til udvikling - oveni et EU-tilskud. Pengene falder på et tørt sted, for banker og andre investorer har en tendens til at smække kassen i, så snart postnummeret bliver nævnt. Derfor er de såkaldte LAG-midler, der de seneste 11 år har været med til at udvikle og bevare livet i de mindre landsbyer, et fint tiltag, og det er rigtig godt, at politikerne på den måde vælger at tilgodese landdistrikterne. Spørgsmålet er så, om naturstier, byparker og nogle arbejdspladser ændrer på borgernes trang til at bo i selvsamme landdistrikter? Der er ingen tvivl om, at pengene kommer de mennesker, der allerede bor på landet til gavn, men kan LAG-midlerne og andre lignende initiativer vende udviklingen fra by til land? Desværre ser det ikke ud til at være tilfældet. I byer som Ølholm, Barrit og Bjerre, som alle har modtaget LAG-midler, er befolkningstallet de seneste 10 år faldet lige så stille. Ikke voldsomme fald, men en stille afsivning, der bekræfter tendensen, der gælder på landsplan: Borgerne vælger i stigende grad byerne frem for landsbyerne. At LAG-midlerne dermed skulle være en dårlig investering, vil borgerne i de byer, der modtager pengene, sige klart nej til. De mange projekter giver en øget livkvalitet og kan om ikke andet så bremse faldet i indbyggertal. Men det giver anledning til at stille spørgsmålet om, hvad der så skal til for at stoppe affolkningen af landdistrikterne, og om det overhovedet kan lade sig gøre? En kommunal embedsmand, avisen interviewede forleden, nævnte det emne som landkommunens største udfordring. At bevare strukturen med mindre byer, hvor folk kender hinanden og taler sammen om problemer og udfordringer. Der er med garanti ingen lette løsninger på den udfordring, og derfor kan man godt frygte, at de 30 mio. kr. ekstra, der nu bliver fordelt over hele landet, slet, slet ikke er nok.

Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce