Annonce
112

Politiet har ligget på lur i uger: Nu er serbiske æggetyve anholdt

Betjente fra Midt- og Vestjylland ankom få minutter efter at tre serbiske mænd havde stjålet fra en æggeautomat på Vejlevej i Give i sidste uge. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Midt- og Vestjyllands Politi har igennem de seneste uger krydset politikredses grænser for at overvåge tre serbiske mænd, som har stjålet alt fra æg over skrot til smykker og computere. Nu er mændene anholdt.
Annonce

Give/Fredericia: I løbet af de seneste to til tre uger har politiet i Midt- og Vestjylland haft særlig fokus på en gruppe serbiske mænd, som har haft deres base i Viborg.

Mændene har stort set hver eneste dag kørt omkring og stjålet ting og sager - både i Midt- og Vestjylland, men også på Fyn og i Sydøstjyllands Politikreds i blandt andet give, Hedensted og Fredericia.

Betjentene har kunnet observere, hvordan mændene har taget jordbær fra gårdbutikker og ved samme lejlighed tømt pengekassen. De har også stjålet skrot og gamle dæk, pantflasker og penge fra automater ved ægudsalg og put & take-søer.

Politikommissær Poul Fink fra Midt- og Vestjyllands har haft ansvaret for missionen, hvor man blot har ventet på, at mændene ville begå et indbrud med tyvekoster af så stor en værdi, at der ville være grund nok til T fremstille mændene i grundlovsforhør.

- Vi vil gerne samle nok sammen, så vi kan anholde dem, putte dem i fængsel og smide dem ud af landet, lød det fra Poul Fink i sidste uge, da Vejle Amts Folkeblad talte med ham om sagen.

Det skete i forlængelse af, at de serbiske mænd havde været forbi HC Øko Æg på Vejlevej i Give. Her ankom de vestjyske betjente få minutter efter, at de serbiske mænd havde smadret overvågningskameraerne på stedet, ødelagt automaterne i gårdbutikken og stjålet de 500 kroner, som automaten indholdt.

Skaderne i forbindelse med tyveriet løb op i omkring 25.000 kroner, fortæller Poul Fink.

Annonce

Også forbi Fredericia

Han medgiver, at det måske kan lyde som Anders And-politiarbejde at jagte æggetyve, men hyppigheden af de serbiske mænds tyveriture har været grund nok til at følge dem og vente på, at de begik noget mere omfattende.

Det skete i den forgangne Kristi himmelfartsferie, hvor politiet har en kraftig formodning om, at mændene blandt andet var i Fredericia, hvor der blev begået indbrud i en villa på Madekærvej. Her blev der stjålet computere og smykker. Ved samme lejligved var serberne formentlig også forbi en gårdbutik på Kolding Landevej, hvor der blev stjålet 200-300 kroner fra en pengekasse.

Også et villaindbrud i Stoholm ved Viborg bliver kædet sammen med de tre serbiske mænd, som blev anholdt på den enes bopæl i Viborg mandag klokken 12.30.

Den ene af mændene har nemlig adresse i Danmark. Han er 28 år. De to andre, mænd på 53 år og 19 år, er i landet som turister, fortæller politikommissær Poul Fink.

Mændene blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg onsdag, sigtet for 11 forhold af tyverier fra gårdbutikker, to villaindbrud, tyveri fra bil samt fire forhold af tyveri af hjulkapsler, skrot og pantflasker.

De blev hver især varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce