Annonce
112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Tirsdag aften truede to mænd sig til kontanter, cigaretter og sprut, da de med knive fægtede om sig i brugsen i Egeskov. På arbejde var en under og en over 18 år. De fik efterfølgende krisehjælp. Politiet opfordrer nu til, at borgere, der har viden om sagen, ringer ind. Det kan ske på telefon 1-1-4. Foto: Morten Kiilerich

Egeskov: I tirsdags gik to mænd ind i brugsen i Egeskov. Fægtende med knive lykkedes det mændene at røve brugsen for kontanter, cigaretter og spiritus.

Efter røveriet har politiet modtaget få henvendelser fra borgere. Men det har ikke været tip, der har ført til noget. Hvad henvendelser har indeholdt, kan leder af Efterforskningscenter Syd, Frede Nissen ikke sige noget om.

- Men vi vil gerne opfordre folk til at kontakte os, hvis de ved noget, lyder det fra Frede Nissen.

Det gør sig både gældende, hvis man ud fra det signalement, der efter røveriet blev sendt ud, kan genkende personer, eller hvis borgere var i området og så noget mistænkeligt.

Sydøstjyllands Politi hører ligeledes gerne fra borgere, der måske har studset over bekendte eller venner, der pludselig har fået flere penge mellem hænderne eller er kommet til en fest med både ekstra spiritus og cigaretter.

- Vi hører gerne fra dem, og det er også muligt at komme med et anonymt tip, siger Frede Nissen.

Sydøstjyllands Politi sikrede efter røveriet overvågningen fra brugsen. Det vides ikke på nuværende tidspunkt, om billederne skal deles med offentligheden.

Annonce

Signalement af gerningsmændene

Sydøstjyllands Politi har givet følgende beskrivelse af de to personer, som tirsdag aften begik røveri mod Dagli'Brugsen i Egeskov.

  • Gerningsmand A er 15 til 25 år, 175 til 185 centimeter høj, lys i huden, bar sorte bukser, sorte sportssko, arbejdshandsker og havde en rød pose.
  • Gerningsmand B er 15 til 25 år, 175 til 185 centimeter høj, var iført en grå hættetrøje, mørke jeans, hvide sko, grå arbejdshandsker og en støvmaske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Annonce