Annonce
Alarm 112

Politiet sigter mand efter håndgranat-trussel mod jobcenter

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I Kalundborg og omegn var der markant flere betjente på gaden end normalt i kølvand på trusler mod jobcenter.
Annonce

Politiet har mandag eftermiddag været talstærkt til stede i Kalundborg og de omkringliggende byer. Årsagen var trusler mod et jobcenter, hvor blandt andet en håndgranat blev nævnt.

En mand fremsagde klokken 14.21 de verbale trusler mod jobcentret, oplyser kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Camilla Schouw Broholm.

Herefter fulgte cirka to timers intensiv jagt på personen i både Kalundborg og omegn.

Det lykkedes kort før klokken 16.30 at anholde en mand mistænkt for at have truet jobcentret, oplyser politiet på Twitter.

- Klokken 16.23 fik politiet kontakt til en bil, hvor en 24-årig mand fra Kalundborg blev standset. Han var angiveligt på vej for at melde sig selv til politiet, skriver politiet.

- Han blev anholdt uden dramatik og sigtet for trusler, lyder det videre.

Manden vil i løbet af aftenen blive afhørt. Herefter vil det blive vurderet, om han skal fremstilles i grundlovsforhør tirsdag. Det vil i så fald ske ved Retten i Holbæk.

Betjente ledte efter manden i godt to timer, men havde en idé om, hvem man var på jagt efter.

Indsatsen betød, at der var markant flere betjente at spotte i Kalundborgs gader. Det samme gjaldt i de mindre byer omkring Kalundborg, da politiet også ledte efter manden her.

- Vi kan ikke sige noget om, hvordan truslerne konkret er blevet fremsagt. Men jobcentret er lukket ned, sagde Camilla Schouw Broholm tidligere på dagen.

Truslen skete på jobcentret, der ligger på Torvet i Kalundborg.

Foruden at lede efter den mistænkte mand var politiet til stede i området for at skabe tryghed for borgerne, tilføjer Camilla Schouw Broholm.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce