Annonce
Fredericia

Politiet lukker stort landsmøde for spejdere i MesseC: 300 deltagere må tage hjem før tid

Generalsekretæren for KFUM-Spejderne, Thomas Lynderup Kirkeskov, er ærgerlig og frustreret over nedlukningen. Han mener, at foreningen trods alle forsøg på at overholde den gældende lovgivning er blevet overhalet indenom af en lov, der er vedtaget natten til lørdag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Lørdag eftermiddag er et landsmøde for 300 medlemmer af KFUM-Spejderne, der blev holdt i MesseC, blevet lukket af politiet. Opløsningen frustrerer foreningens generalsekretær, der mener, at de havde taget alle forholdsregler.
Annonce

Fredericia: Lørdag eftermiddag har politiet bedt KFUM-Spejderne om at opløse deres landsmøde i MesseC.

Det fortæller vagtchef Torben Wind fra Sydøstjyllands Politi til Fredericia Dagblad.

Opløsningen sker efter, at ordensmagtens jurister har vurderet, at arrangementet ikke var i overenstemmelse med de gældende coronaretningslinjer. Konkret vurderer juristerne ikke, at arrangementet er omfattet af en demonstration eller meningsdannende forsamling, oplyser Torben Wind.

- Det var de selvfølgelig kede af, men de efterkom vores anmodning, siger han.

Ifølge vagtchefen deltog omkring 270 personer samt 30 hjælpere i arrangementet.


Vi gør alt, hvad vi kan for at overholde reglerne, og så kommer der en tyv om natten og lukker det, så vi ikke har haft en chance for at agere

Thomas Lynderup Kirkeskov, generalsekretær KFUM-Spejderne


Annonce

Lukning frustrerer generalsekretær

Så sent som fredag skrev KFUM-Spejderne, at det planlagte landsmøde ville blive holdt som planlagt. Det skete trods myndighedernes udmelding om at forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 mennesker nu også gælder i forbindelse med private fester.

- KFUM-Spejdernes landsmøde er ikke et privat arrangement. Vi er en generalforsamling og meningsbefordrende aktivitet, som ikke er omfattet af myndighedernes udmelding. Vi kan derfor stadig forsamles op til 500 personer, og landsmødet bliver derfor gennemført som planlagt, skrev foreningen på sin hjemmeside.

Generalsekretæren for KFUM-Spejderne, Thomas Lynderup Kirkeskov, er ærgerlig og frustreret over nedlukningen. Han mener, at foreningen trods alle forsøg på at overholde den gældende lovgivning er blevet overhalet indenom af en lov, der er vedtaget natten til lørdag.

- Der er åbenbart sket det, at der siden pressemødet i går, har været et arbejde hen over natten, hvor der er blevet udarbejdet en ny bekendtgørelse inden for hotel- og konferencebranchen,  der trådte i kraft i dag klokken 12. Den betød, at vi ikke måtte holde landsmøde på den måde, vi havde indrettet os, siger han til Fredericia Dagblad lørdag aften.

Generalsekretæren mener, det er umuligt at navigere i de nye retningslinjer, når de bliver udarbejdet og indført med så kort varsel.

- Vi går rundt med mundbind. Vi har 37 kvadratmeter per deltagere. Vi har ensretning. Vi gør alt, hvad vi kan for at overholde reglerne, og så kommer der en tyv om natten og lukker det, så vi ikke har haft en chance for at agere, siger Thomas Lynderup Kirkeskov.

Årsmødet skulle oprindeligt have fortsat indtil søndag klokken 15.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fynsk teater lægger billet ind på Fredericia Teaters million-tilskud fra staten: - Vi skal rykke hurtigt nu

Annonce