Annonce
Alarm 112

Politiet med opråb: Husk reglerne, når du sejler ud på vandscooter

Man skal blandt andet også have vandscooterbevis og bestået en praktisk og teoretisk prøve for at sejle ud på vandscooter. Arkivfoto: Beawiharta/Reuters/Ritzau Scanpix

Kolding: Det gode vejr har ejere af vandscootere på vandet. Men ifølge politikommissær Ole Eckholdt har det vist sig som værende et "rimelig stort problem", fordi folk ikke overholder de gældende regler.

Derfor kommer Sydøstjyllands Politi nu med et opråb i håb om, at fartglade borgere husker reglerne, når de sætter sig op på deres vandscootere.

Ifølge Ole Eckholdt siger reglerne, at man skal være mindst 300 meter væk fra kystlinjen, og når man sejler de 300 meter ud på vandet, så skal man sejle vinkelret. Samtidig må man højst sejle fem knob, der svarer til lidt over ni kilometer i timen. Derudover må man ikke sejle i særlige beskyttelsesområder, og i Kolding Kommune drejer forbuddet sig om den del af Lillebælt, som ligger syd for Stenderuphage samt om den inderste del af Kolding Fjord.

Annonce

I sommeren 2017 fik en vandscooter-ulykke en tragisk afslutning, da en 25-årig mand sejlede ind i to amerikanske udvekslingsstuderende, hvilket kostede dem livet. Siden er reglerne for vandscootersejllads blevet skærpet markant.

En 28-årig mand fra Kolding blev i maj idømt betinget fængsel, bøde og samfundstjeneste for blandt andet at sejle for hurtigt og for tæt på kysten på sin vandscooter. Han havde desuden heller ikke vandscooterbevis og bestået en praktisk og teoretisk prøve, hvilket også er en del af de nye krav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce