Annonce
112

Politiet offentliggjorde billeder af røvere: - Vi har fået mange gode henvendelser

I slutningen af december gik fire mænd - formentlig udlændinge - ind i Telia-butikken i Danmarksgade 4. De bagbandt personalet og stak af fra stedet med flere telefoner af de nyeste modeller. Efter offentliggørelsen af billeder af røvere, har politiet modtaget flere henvendelser. Arkivfoto: Dorte Brandsen
Flere borgere har henvendt sig til Sydøstjyllands Politi med tip i røverisagen mod Telia i december. Politiet hører fortsat gerne fra folk, der har oplysninger i sagen.

Fredericia: 27. december begik fire mænd røveri mod Telia-butikken i Danmarksgade, og 14. januar offentliggjorde politiet så billeder af de fire gerningsmænd, der blev fanget på videoovervågning.

Den offentliggørelse har båret frugt.

- Vi har fået mange gode henvendelser, som vi takker for, lyder det fra Frede Nissen, leder af Efterforskningscenter Syd.

Politiet har modtaget i omegnen af 20 henvendelser, og det er alt fra, at nogle har set de fire røvere til at andre ved, hvem røverne er.

Har henvendelserne ført noget konkret med sig?

- Det kan jeg ikke udtale mig om, siger Frede Nissen.

Annonce
Disse fire mænd blev fanget på overvågningskameraet i forbindelse med røveriet i Telias butik i Danmarksgade 27. december. Collage af fotos fra Sydøstjyllands Politi.

Kontakt politiet

Lokalt har der været kritik af, at politiet først over to uger efter røveriet offentliggjorde billederne. Men baggrunden for den beslutning var af hensyn til efterforskningen, fortæller Frede Nissen.

Politiet vil dog stadig gerne have henvendelser fra folk, der enten har set eller hørt noget, eller som ved noget i forbindelse med røveriet den 27. december.

De fire røvere bagbandt to af butikkens medarbejdere og stak af med telefoner. Røverne er formentlig udlændinge, ifølge politiet.

- Røverne har ikke synligt vist våben under røveriet. De fire mænd talte gebrokken engelsk, og internt talte de også et andet uidentificeret sprog med hinanden. Gerningsmændenes udbytte var primært flere mobiltelefoner af de nyeste modeller inden for iPhone og Samsung og et Apple Watch. De puttede de stjålne effekter i en sort/hvid rygsæk, i plastikposer og i en større (ca. 30x80 cm) papkasse med påskriften "ARRIS", stod der i den pressemeddelelse, politiet sendte ud i forbindelse med offentliggørelsen af billederne.

Har du oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 1-1-4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Annonce