Annonce
112

Politiet opretter enhed for dyrevelfærd i Fredericia: - Vi skal efter dem, der laver penge på det her

En ny dyrevelfærdsenhed er blevet oprettet i landets politikredse. En af dem er placeret i Fredericia og dækker Fyns Politi, Sydøstjyllands Politi samt Syd- og Sønderjyllands Politi. Det er blandt andet vanrøgtssager, ulovlig handel med dyr og organiseret kriminalitet, enheden skal efterforske. Billedet er fra en dyreværnssag fra Langå/Houlbjerg. Arkivfoto: Annelene Petersen
Fra 1. juli er der på politigården i Fredericia en række betjente og jurister med nye stillingsbetegnelser. En dugfrisk dyrevelfærdsenhed i Sydøstjyllands Politikreds skal blandt andet kigge handel med dyr efter i sømmene.

Fredericia: Ulovlige hvalpefabrikker. Vanrøgt af dyr. Ulovlig dyrehandel og handel med truede dyrearter. Det er i grove træk de områder, en ny dyrevelfærdsenhed, der netop er oprettet i Sydøstjyllands Politikreds, skal efterforske og opspore.

Det oplyser Michael Weiss, politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.

De nye dyrevelfærdsenheder, som der er tre af på landsplan, er blevet til i forbindelse med finansloven 2019.

Annonce
- Enheden skal efterforske og opfordre den kriminalitet omkring dyr, som er organiseret og systematisk.

Michael Weiss, politiinspektør, Sydøstjyllands Politi

Proaktiv afdeling

Selvom det er den sydøstjyske kreds, der kommer til at huse den nye enhed, dækker den også Fyns Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi. For at finde frem til, hvor den nye dyrevelfærdsenhed fysisk skulle have til huse, skulle der blandt andet kigges på, hvor der reelt var en chance for at dække alle tre kredse. Valget faldt på Fredericia.

- Vi havde vores første møde i går (mandag, red.), hvor vi også fik hilst på hinanden. Der er ansat en række politifolk og jurister fra alle tre kredse. Det skal være en proaktiv afdeling, som kigger ind i, hvilke tendenser der er på markedet. Enheden skal efterforske og opspore den kriminalitet omkring dyr, som er organiseret og systematisk, lyder det fra politiinspektøren.

Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at købe en hund eller for den sags skyld eksportere hunde, men det er – ifølge Michael Weiss – netop de handler, der foregår under radaren og på ulovlig vis, der skal sættes ind over for.

Dyrenes vilkår

Det er også de kriminelle bagmænd, den nye enhed skal have fat i - de tungere dyrevelfærdssager.

- Sådan som vi hører det, så er der meget af det her, der foregår på dårlige vilkår, set fra dyrenes perspektiv, og det er det, vi håber på at kunne få fat i. Dyr skal ikke behandles som produktionsvarer.

Den nye dyrevelfærdsafdeling kommer ikke kun til at beskæftige sig med organiseret, ulovligt og systematisk salg af hunde, men med alle slags dyr. Men Michael Weiss lægger ikke skjul på, at det kunne have været en fordel, hvis man havde kunne forudse, at det en overgang pludselig blev populært at handle med kamphunde.

- Vi skal efter dem, som laver penge på det her, siger politiinspektøren.

Annonce
Annonce
Fredericia

Christian Jørgensen (V) om FN's verdensmål: Det koster noget at gøre noget, men med måde - ellers får vi gule veste på gaden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Alarmer kan ikke holde tyvene væk alene - men det kan være et fint bidrag

Annonce