Annonce
112

Politiet stiller skarpt: Nej til vold i Vejles natteliv

Siden nytår har Patruljecenter Midt har særlig fokus på Vejles natteliv. Vicepolitiinspektør Mikkel Ross fortæller, at det indtil videre har været en mærkbar succes. Foto: Yilmaz Polat
Siden årsskiftet har Patruljecenter Midt haft særlig fokus på skabe et trygt natteliv. Det betyder, at der så vidt muligt altid er en patrulje på Dæmningen i de timer, hvor volden typisk finder sted.
Annonce

Vejle: Aggressive og højrøstede personer i nattelivet på Dæmningen bliver holdt i kort snor for tiden.

Siden årsskiftet har Sydøstjyllands Politi haft særligt fokus på at skabe tryghed i nattelivet og undgå voldsepisoder.

Det betyder blandt andet, at der så vidt muligt altid er mindst én patrulje til stede i Vejles midtby, når der er flest mennesker i byen.

Det fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross, der er leder af Patruljecenter Midt, der har base på politigården i Vejle.

- Vi har foretaget en analyse over sidste års vold i nattelivet, hvor vi har kunnet se, hvornår der bliver begået vold. Det er typisk i timerne mellem klokken 01 til 05 natten til lørdag og natten til søndag, siger vicepolitiinspektøren.

Han fortæller, at weekendens patruljer derfor er blevet informeret om, at de skal være til stede på Dæmningen i netop disse timer.

Annonce

Hurtig med bødeblokken

Og det er ikke nok, at betjentene "bare" kører rundt i patruljebilen og holder øje med, hvad der sker, påpeger Mikkel Ross.

- De skal skal gå ud af bilen, snakke med folk om, hvad der rører sig, gå ind på værtshusene, hilse på personalet og gæsterne og vise flaget.

Strategien handler blandt andet også om, at patruljen opføre sig høfligt og roligt, men hvis der opstå uro, skal de være konsekvente med at skrive bøder for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- De skal vide, at der er konsekvenser ved, at man ikke kan finde ud af at opføre sig ordenligt, fastslå vicepolitiinspektøren.

Han tilføjer, at politiets tilstedeværelse og ageren har en god effekt i forhold til at lægge en dæmper på gemytterne.

Annonce

Langt mellem voldssagerne

Ud fra politiets egne oplysninger fra døgnrapporterne, er der de første tre måneder siden tiltaget startede, skrevet seks voldsager fra nattelivet, mens der til gengæld er skrevet 19 sager om overtrædelser af ordensbekendtgørelsen.

- Vores fornemmelse er, at volden i nattelivet i Vejle er faldende, siger Mikkel Ross og fortsætter:

- Vi havde en enkelt voldssag sidste weekend, men ellers har vi ikke haft en enestesag de sidste fire uger fra nattelivet. Det er rigtig fint, og min fornemmelse er også, at Vejles borgere er glade for at se politiet så meget til stede, som vi er.

Den særlige fokus på nattelivet fortsætter året ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce