Annonce
Alarm 112

Politiet til stede i Korskærparken: Større indsats efter meldinger om hærværk og uønsket ophold i kældre

Det var meget få folk, som bevægede sig uden for en dør tirsdag formiddag, hvor regnen silede ned. Derfor var det også nemt at spotte denne betjent, som var af sted med sin hund. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Tirsdag var politiet i særlig høj grad til stede i Korskærparken. Ifølge vicepolitiinspektør er der dog ikke tale om nogen eskalering. Det handler derimod om at vise tilstedeværelsen efter meldinger om hærværk og uønsket ophold i kældre. Projektchef for den boligsociale helhedsplan melder ligeledes om generel tryghed i området.

Opdatering 11. maj kl. 13.28: Tirsdag klokken 13.18 har Sydøstjyllands Politi udsendt en pressemeddelelse. Her står der, at indsatsen i Korskærparken er afsluttet. Politiet undersøgte blandt andet kældrene i boligområdet, og bortset fra få gram hash var der ingen kriminelle forhold. Politiet vil nu evaluere indsatsen, men forventer ikke, at der er anledning til yderligere tiltag på nuværende tidspunkt.

Fredericia: Skyerne er dunkle, og regnen står ned på samme kedelige måde. Det er lige vejr til at blive indendørs.

Det lader det imidlertid også til, at de fleste beboere i Korskærparken har valgt denne tirsdag formiddag. Der er ikke mange mennesker at se.

Annonce

Sydøstjyllands Politi er dog til stede i området, oplyser det tirsdag morgen i en pressemeddelelse. Årsagen er, at der den seneste tid har været flere anmeldelser om blandt andet hærværk og uønsket ophold i kældre i boligområdet.

Enkelte problemer

Det kan Kasper Søstrøm, der projektchef for den boligsociale helhedsplan, til dels godt nikke genkendende til.

Da dagbladet træffer ham telefonisk tirsdag morgen, er han bekendt med politiets indsats, men det er gennem medierne, at han har fået kendskab til det. Han er positiv for, at politiet har taget fat i problemstillingen.

- Man har haft enkelte blokke, hvor nogen har opholdt sig og brugt kælderen på en anden måde, end man traditionelt set bruger en kælder, og det kan godt skabe en utryghed, siger Kasper Søstrøm.

Området foran medborgerhuset på Ullerupdalvej var tomt. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Svaret på, hvad man som beboer kan gøre, hvis man oplever problemer, afhænger af, hvilken aldersgruppe der er tale om.

- Hvis det er børn, tager vi kontakt til dem. Er det voksne, der muligvis ikke reagerer pænt på vores henvendelse, er det en politiopgave eller boligselskabet, man skal tage fat i, oplyser Kasper Søstrøm, der dog understreger, at området generelt er fredeligt.

- Der bor mange beboere i området, så der vil være enkelte, som har en uhensigtsmæssig adfærd. Men jeg tror ikke, det er så meget værre i Korskærparken end så mange andre steder i byen, siger han.

Annonce

Politi i civilbeklædning

- Jeg har hverken set eller hørt noget til politiet i dag, siger en kvindelig beboer, som dagbladets udsendte møder ved fitnessredskaberne midt i boligområdet.

- Generelt synes jeg, at det er et trygt og rart sted at bo, fortæller kvinden, som ikke har mærket problemer i kælderen ved hendes lejlighed.

- I de par år, jeg har boet her, har jeg kun fået stjålet en cykel i kælderen. Men det er, hvad der sker i boligområder, siger hun og går videre.

Ved indgangen til kælderen i nummer 178-182 henvender dagbladet sig til en mand, der ved første øjekast ligner en beboer. Da spørgsmålet går på, om han har mærket til politiets tilstedeværelse, griner han let.

Han er fra politiet, hvilket man også kan spotte ved en øresnegl, der sidder ved højre øre.

Fuglefløjt var den tydeligste lyd imellem boligblokkene, hvor alt virkede til at være fred og ro. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Heller ikke politiets genkendelige patruljevogne - med "politi" skrevet på siderne, er at finde i området. De er i stedet civile. Betjenten ønsker dog ikke at udtale sig og henviser til politiets presseafdeling.

Det samme gør en anden betjent, som kommer gående med hund, da dagbladet er på vej tilbage til medborgerhuset. Modsat betjenten i kælderen har denne betjent dog uniform på, hvor det fremgår at han er fra politiet.

Annonce

Ikke nogen eskalering

Fredericia Dagblad har kontaktet vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen om tirsdagens tilstedeværelse i Korskærparken. Han henviser til pressemeddelelsen, som Sydøstjyllands Politi udsendte tirsdag morgen.

- Vi vil ud at undersøge kælderrummene, men mere er der ikke i det. Når færdes i et stort boligområde, hvor vi er synlige, synes vi også, at vi skylder en forklaring , siger han.

Han har ikke noget overblik over, hvor stort problemet med hærværket er, og der er ikke tale om nogen eskalering, understreger han samtidig.

- På samme måde som vi nogle gange melder ud om større færdselsindsatser, har vi valgt at melde ud om dette. Det er kun i dag (tirsdag, red.), at politiindsatsen finder sted, siger han.

Finn Ellesgaard Nielsen ønsker ikke at sige, hvor mange betjente der tirsdag har været til stede i Korskærparken i forbindelse med aktionen.

- Men udspringer der noget i forbindelse med vores indsats, som vi vil informere om, gør vi det, men det forventer vi ikke, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Fredericia For abonnenter

Oppositionen kalder det for 'dybt kritisabelt': Chef så aldrig aftale om, at han skulle være leder for Kirsten Blæhr

Annonce