Annonce
Sport

Politiet: Viborg-fans kastede sten efter gæsterne

En gruppe af Viborg FF's fans kastede efter onsdagens kamp med sten efter modstanderholdets tilhængere. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Betjente, vagter og hegn sørgede tilsyneladende for, at to fangrupper ikke for alvor røg i totterne på hinanden efter onsdagens divisionskamp, hvor en gruppe VFF-tilhængere angreb udeholdets fans med sten.

Viborg/Fredericia: Efter at kampen mellem Viborg FF og FC Fredericia onsdag aften var fløjtet af, havde en gruppe af VFF-tilhængere tilsyneladende set sig sure på en gruppe fans af modstanderholdet.

Ikke nok med at en gruppe på omkring 30 grønne fans forsøgte at komme i slåskamp med nogle af gæsterne, så blev der også umiddelbart efter kampen kastet med sten imod udeholdets tilhængere. Det skete angiveligt, mens FC Fredericias fans var på vej ud af stadion og ind i fanbussen.

Sådan lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi torsdag eftermiddag.

- Undervejs i tumulten bliver vores egne fans tilsyneladende frustrerede over, at de ikke kan komme ind og få den konfrontation, de gerne vil have, siger politikommissær Peter Søndergaard til Viborg Folkeblad.

VFF-tilhængerne løb ifølge politiet over i området nord for stadion, hvor der ligger ungdomsboliger. På et tidspunkt finder de på at samle sten op.

- Omfanget af det har jeg svært ved at sige noget om, men der er ingen tvivl om, at der blev kastet med sten, siger han og oplyser, at der ikke var tale om småsten.

Stenkasteriet blev ikke venligt modtaget blandt udeholdets fans, men som Peter Søndergaard ser det, havde fredericianerne overordnet set ikke til hensigt at skabe yderligere ballade.

Stoler på politiet

VFF-direktør Morten Jensen bekræfter at være blevet informeret om, at der var en episode uden for stadion efter Fredericia-kampen, og han fortæller, at klubben og ordensmagten har et upåklageligt forhold til hinanden.

- Vi har et glimrende samarbejde med det lokale politi, som vores sikkerhedschef varetager. Vores holdning er, at vi som arrangør af kampene hundrede procent varetager det, der sker inde omkring stadion, og det er klart, at det skal være godt og sikkert, når man går til kampe og kommer ind og ud af stadion, siger han.

Direktøren kritiserer fodboldtilhængernes opførsel efter kampen, som endte 2-2, men han er ikke umiddelbart indstillet på at reagere på onsdagens begivenheder.

- Det er noget, politiet varetager, og hvis der er noget, vi skal forholde os til derfra, så kigger vi naturligvis på det, siger han.

- Det er vigtigt for mig at pointere, at vi helt i samme tråd som politiet mener, at det er en upassende opførsel. Men vi kender ikke nok til det, og vi stoler på, at det er i trygge hænder hos politiet, lyder det fra VFF-direktøren.

Hører sig ikke til

Formanden for Viborg FF-fanklubben The Green Pride, Lars Hartvig, har svært ved at se, at episoder som den, politiet beskriver, skulle være et generelt problem til fodboldkampe på Energi Viborg Arena.

- Jeg har ikke set eller hørt noget om det. Jeg synes, at det er mange år siden, jeg sidst har set optræk til sådan noget ved en Viborg-kamp, og det er ikke noget, jeg forbinder med Viborg-fans, siger Lars Hartvig, som selv var forhindret i at være på stadion onsdag aften.

Fanformanden var derfor overrasket over at læse om tumultepisoden efter onsdagens kamp, og han understreger, at han intet kender til den.

- Hvis der har været sådan en episode, så kan jeg kun være enig med politiet i, at det ikke hører sig til. Jeg håber, at det er et enkeltstående tilfælde, siger han.

Det har i løbet af torsdagen ikke været muligt at få en kommentar fra fangruppen Shamrock Ultras.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Landmand bruger Facebook til at gør opmærksom på gyllelugt: Nu dufter det tørre vasketøj godt

Annonce