Annonce
112

Politifolk fra mobil politistation: Vi taler med borgere, vi ellers aldrig ville komme i kontakt med

Politiassistent Anne Kirketerp er på 18. år ansat ved politiet. Hun har både været med i store sammenstød med christianitter og fodboldfans i hovedstaden, men også arbejdet med efterforskning. I 2013 landede hun dog på den hylde, hun har fundet sig bedst til rette på: Arbejdet med nærhed, tryghed og forebyggelse. Foto: Peter Leth-Larsen
En politibil og et klapbord udgør den mobile politistation, som i denne og næste uge kommer rundt flere steder i kommunen. Lørdag stimlede borgere sammen om stationen på Søndertorv.
Annonce

Vejle: Det er ikke en sur pligt for politiassistent Anne Kirketerp at være med til at bemande den mobile politistation, som har været en tilbagevendende opgave for betjentene ved Patruljecenter Midt siden efteråret sidste år.

Den mobile politistation er egentlig ellers en bundet opgave, som kommer fra højeste sted. Justitsminister Søren Pape præsentede i oktober politiudspillet "Nærhed og Tryghed", og her var den mobile politistation ét af de elementer, som skulle være med til at mindske afstanden til ordensmagten for almindelige borgere.

Det kan lyde optimistisk og vidtløftigt, men for politiassistent ved Patruljecenter Midt, Anne Kirketerp, som lørdag for femte gang var afsted med den mobile politistation, så er det rent faktisk noget, der har betydning.

For selvom to timer på Søndertorv en lørdag formiddag i høj grad også handlede om at lade begejstrede børn få lov at sidde bag rattet i politibilen og stille nysgerrige spørgsmål om våben og skudsikre veste, så bliver der med den mobile politistation også mulighed for at tale om konkrete bekymringer hos borgerne, og betjentene kan sende gode råd og forslag til forebyggende indsatser den anden vej.

- Jeg er meget begejstret for den mobile politistation, understreger Anne Kirketerp og fortsætter:

- Folk nyder, at vi kommer til dem, og vi kan have en åben dialog, som er med til at nedbryde barrierer.

Jeg kan især godt lide at arbejde med børn og unge og finde de gode, fælles løsninger sammen med borgerne rundt om i lokalsamfundet.

Anne Kirketerp, politiassistent

Annonce

Får føling med nærområderne

Politiassistenten, som også er konsulent i forebyggelse, nærhed og tryghed ved Patruljecenter Midt, oplever, at folk generelt spørger ind til eksempelvis tyverier og indbrud, og hvordan de sikrer deres boliger bedst muligt.

- Når vi kommer ud i forskellige boligområder, får vi også en føling med, hvordan folk har det med at bo der, og om vi bør sætte ind med nogle tiltag eller andre former for hjælp, siger Anne Kirketerp.

Hun har talt med mange mennesker i forbindelse med den mobile politistation, som hun ellers aldrig ville være kommet i kontakt med, og det synes hun har stor betydning.

- Der er jo mange, som aldrig ville kunne finde på at møde op på politistation og stille de spørgsmål, som de kommer til os med her. Vi vil rigtig gerne i kontakt med borgerne og give dem en større følelse af nærhed og tryghed, siger hun.

Sammen med sine kolleger i den mobile politistation benytter hun lejligheden til at komme med præventive råd - eksempelvis i forbindelse med sikring af hjemmet, og hvordan man gebærder sig på internettet, og samtidig bliver der reklameret for de borgermøder og andre arrangementer, som politiet løbende er med-arrangører af.

Kritiske røster har nævnt, at en politibil, der er parkeret i to timer foran den lokale brugs en tilfældig eftermiddag, ikke giver en større tryghed i samfundet, men her er Anne Kirketerp uenig.

- Der er jo ressourcer til, at vi står her samtidig med, at kolleger er ude at patruljere. Og vores arbejde her er desuden et led i den forebyggende indsats, påpeger hun.

Annonce

Flere besøg på vej

Mange af de nysgerrige borgere, som lørdag formiddag var forbi den mobile politistation på Søndertorv, udtrykte da også kun begejstring for tiltaget.

- Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ, sagde Marianne Lund Hansen, som kiggede forbi.

- Det giver en større forståelse for, hvad politiet laver, og jeg synes, at man føler sig tryggere.

Hendes veninde Christina Madsen var enig. Hun fortalte, at hun nogle enkelte gange har haft behov for politiets hjælp i forbindelse med sit arbejde.

- Det har været rart og trygt, for de er altid kommet hurtigt, når man havde brug for dem.

Den mobile politisation har i denne uge besøgt både beboerhuset på Nørremarken, Rådshustorvet, Nørremarkscenteret og Søndertorv.

I den kommende uge går turen til Lindved mandag og Give onsdag.

Brandvæsen, ambulance- og hjemmeværnsfolk var ud over politiet mødt op til Beredskabsdagen på Søndertorv i Vejle. Især mange børnefamilier kiggede forbi, og børnene fik lov at opleve udrykningskøretøjerne på nærmeste hånd. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce