Annonce
forside

Politiformand: Midlertidig skole skal bare være i orden fra dag ét

Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, forventer, at en ny, midlertidig, vestdansk politiskole i Fredericia bliver helt i top. Selvom den kun skal eksistere i to år og derefter flytte til Vejle. Foto: Politiforbundet

Claus Oxfeldt påpeger, at elever må kunne regne med kvalitet og faciliteter, selvom ny uddannelse kun skal være på Ryes Kaserne i Fredericia et par år.

Fredericia: På den ene side ærgrer formanden for Politiforbundet Claus Oxfeldt sig over, at den nye - men midlertidige - politiskole, der onsdag fik base på Ryes Kaserne i Fredericia, ikke placeres tæt på den eksisterende i Brøndby.

- For der har de faciliteterne, og der er lærerkræfter. Nu må man forvente, at mange skal pendle mellem to politiskoler. Forsvarets Jonstruplejren ved Ballerup er også tæt på med de øvelsesmuligheder, det indebærer.

Omvendt glæder Claus Oxfeldt sig over, hvad han kalder en "hurtigt afslutning på en farce". For det er vigtigt, det nu ligger fast, at der kan optages 300 elever og undervises så hurtigt som muligt, indtil den nye, permanente, vestdanske politiskole står klar. Det har først vist sig muligt i 2020.

Det gode ved Fredericia er, at de lærerkræfter, der fremadrettet skal arbejde, kun har kort vej til Vejle, så de ikke skal flytte sig så langt, når den nye skole åbner

Søren Pape Poulsen (K), justitsminister

Ryes Kaserne er fra 1956

Ryes Kaserne blev indviet som Fredericia Fælled Kaserne i koldkrigsåret 1956.Senere ændrede den navn efter fæstningsbyens berømte general og befrier under Treårskrigen 1848-1850.

Siden 2014 eneste kaserne i Fredericia, da Bülows Kaserne i midtbyen lukkede og blev overtaget af Fredericia Kommune.

Ryes Kaserne, der ligger op ad øvelsesterrænet Hyby Fælled, var fra start moderne, fleksibel og praktisk. Derimod ikke så arkitektonisk imponerende som kasernen inden for volden. Ryes opførte man af betonelementer klar til udvidelser. Og det sker altså nu.

Sikkerhed er god

Derfor besluttede regeringen og partierne bag det seneste politiske politiforlig onsdag, at Ryes Kaserne i Fredericia skal huse en midlertidig politiskole fra 2. halvår 2018 til 2020.

Den etableres i nye pavilloner på det store militære område i nordbyen.

- Jeg går også ud fra, at Ryes Kaserne er valgt, fordi sikkerheden i forvejen er i orden, siger politiformanden til Fredericia Dagblad.

Han forventer i øvrigt, at den midlertidige skole bliver lige så specialiseret som den permanente.

- Det er jo i virkeligheden mere end en vestdansk politiskole, vi skal have. Det bliver et vestdansk uddannelsescenter, som politiet også skal bruge til efteruddannelse.

Det koster ny skole

Det forventes, at den midlertidige politiskole i Fredericia kommer til at koste i størrelsesordenen 35-40 millioner kroner årligt, oplyser Justitsministeriet.Skolen finansieres i 2018 og 2019 af reserven til en politiskole på 50 millioner kroner som fastsat med politiets flerårsaftale.

Annonce

Jysk rekruttering

- For der er meget, meget mere i en politiskole end blot klasselokaler og en tavle, peger Claus Oxfeldt på:

- Der er blandt andet lokaler til at øve indtrængen i, til at øve indsamling af fingeraftryk i, faciliteter til skydning osv., og de nye politielever skal kunne forvente nøjagtig lige så gode faciliteter i en midlertidig skole som i en permanent. Fra dag ét i uddannelsen.

Oxfeldt glæder sig desuden over, at rekrutteringen af personale kan gå i gang nu. Ikke mindst med henblik på at tiltrække jyske politifolk.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Drømmer du om et elektronik-job? Elgiganten har mange ledige stillinger i nyt varehus

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Fredericia

Kontrakt underskrevet: Derfor bliver nye tennis- og padelhaller forsinket i Erritsø

Erhverv

Barndomsvenner vil gøre din bil skinnende ren: Nu er jagten gået ind efter en garage

Alarm 112

Ung mand ramt af uheld: Nyindkøbt bil udbrændte på vej hjem

Fredericia For abonnenter

Lise Gerdes er 'mor' til mange ude i verden: - Man bliver mødt af det, man selv sender ud

Danmark For abonnenter

27-årige Liv er klimabevidst, men køber ikke frugt og i sæson: - Vi har ikke taget højde for globaliseringen, siger ekspert

Fredericia

Borgmester vil bruge 30 millioner kroner mere på Fredericia Vold

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Alarm 112

Nu er brandtomt undersøgt: Flammerne har gjort hellested ubrugeligt

Fredericia For abonnenter

Analyse om borgmesterkæden: Flere vil være kalif i stedet for kaliffen

Alarm 112

Hellested skal genopbygges hurtigst muligt: Enhedslisten spiller ud med to mio. kr. til løsning

Annonce