Annonce
Læserbrev

Politik. Drop kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen, Hummelgaard

Læserbrev: Lars Løkke Rasmussens blå regering indførte den ene forringelse af de sociale ydelser efter den anden - ikke mindst overfor syge og svage.

Ydelse efter ydelse er sænket: tilbagetrækning, dagpenge, efterløn, førtidspension, sygedagpenge.....

De troede på, at flere kommer i arbejde, hvis man beskærer ydelserne. Det skal kunne betale sig at arbejde, messede de ved enhver lejlighed.

De forstod ikke, at der skal et godt helbred, uddannelse og et hensyn til nedsat arbejdsevne for at komme i arbejde.

De forstod ikke (eller ville ikke forstå), at mennesker gerne vil arbejde.

De forstod ikke, at den øgede beskæftigelse var et resultat af konjunkturerne og ikke af deres stramninger af ydelserne.

Derfor har de ansvaret for den enorm store børnefattigdom i Danmark.

Derfor er det så vigtigt at opjustere ydelserne - i første omgang ved at fjerne kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen, som er hovedårsager til børnefattigdommen.

Vores nye arbejdsminister (eller beskæftigelsesminister, som regeringen ydmygende titulerer ham) Peter Hummelgaard har udtalt, at han ikke tror på at lavere ydelser og Finansministeriets regnemaskiner er vejen til øget beskæftigelse.

Det er et første fornuftigt skridt.

Desværre hæmmes hans indsats af, at regeringen først vil have en ydelseskommision til at arbejde i et år, før de vil tage handling.

Det var den samme metode, som Troels Lund Poulsen brugte ved arbejdsmiljøet, og de fleste er vist klar over, hvad der kom ud af den øvelse.

I stedet for en syltekrukker har vi brug for konkrete forbedringer.

Hvis ministeren måtte være i vildrede om, hvad der skal gøres, er vi nok nogle stykker med praktisk erfaring fra arbejdsmarkedet, der gerne hjælper med et råd eller 2.

Vi har skabt grundlaget for en ny regering i tro på, at der kan skabes forandringer på arbejdsmarkedet.

Annonce
Christian Juhl.
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

112

Så du noget?: Vidner til indbrud søges

Læserbrev

Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand

Læserbrev: Hver gang emnet er vandmiljø, kigger man på de marker, der skråner ned mod bæltet/fjorden og siger "uha", for de marker får mindst én gang om året gødning, der passer til de afgrøder, samfundet høster for at overleve. Kigger man så ved siden af markerne bare ved Lillebælt, ligger der noget, der svarer til en grisestald med 50.000 grise, Fredericia. Hvor mange toiletskyl om dagen? Der er rensningsanlæg, ja, og det synes utopisk at overdimensionere dem så meget, at de kan omsætte 100 pct. Hvor mange procents omsætning er acceptabelt ved daglig drift, ved spidsbelastninger? Der er ingenting, der "bare" forsvinder, og renset kloakvand er ikke kemisk rent vand! Man kan dyrke bakterier og ændre kemiske forbindelser, men intet forsvinder - alt er et eller andet sted i kredsløbet. Det her gælder ikke kun vores nærområde, det er fælles endestation. Nogle steder separerer man kloak og regnvand, en god idé, men sjovt nok er man begyndt at bruge forskellig farve rør til de to ting, og rørfarven i sig selv hindrer ikke fejlkobling eller retter op på gamle fejl. Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand. Hvor tager man prøver af vandet - ude i det fri vand, ud for rensningsanlægget, i åen eller i drænrørene på marken?? Ud over at tænke sig bare lidt om kan man også kigge med, når der dumpes slam i Lillebælt ud for Trelde Næs. Den "fint" farvede og lange hale fra dumpningen viser, at slammet ikke bare graver sig selv ned i bunden - det er sikkert også bare landbrugets skyld, eller...

112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia For abonnenter

Hjemmepleje i udbud: Derfor har kommunen valgt nyt selskab

Annonce