Annonce
Fredericia

Politik fyldte for meget: Kandidat hos Nye Borgerlige har trukket sig

Med en professionel valgside var Michael Bang klar til at gå til valg i november. Men nu har han forladt både kandidaturet og bestyrelsen i Nye Borgerlige. Foto: Michael Bangs hjemmeside
Endnu inden valgkampen er kommet op i højt gear, har kandidat for Nye Borgerlige Michael Bang valgt at trække sit kandidatur. Hensyn til job og privatliv afgjorde det for kandidaten, som valgte at trække sig efter blot en måned som officiel kandidat.

Fredericia: Den 3. marts blev Michael Bang valgt med højt stemmetal til kandidat for Nye Borgerlige i Fredericia. Nu har han trukket sit kandidatur.

- Jeg ved, at det er en hurtig beslutning, men jeg har på den korte tid kunnet fornemme, at jeg ikke kan finde ud af at skille politik og debat fra mit civile liv. Jeg elsker at debattere, men når det bliver på "professionelt" plan, så går lidt af det sjove af. Så bliver det en pligt, som jeg kunne mærke vil fylde alt for meget, siger Michael Bang.

Da medlemmerne af Nye Borgerlige holdt generalforsamling virtuelt og valgte partiets kandidater til kommunalvalget i november var Michael Bang på listen. Under de særlige omstændigheder deltog blot godt 20 medlemmer i generalforsamlingen.


Jeg elsker at debattere, men når det bliver på "professionelt" plan, så går lidt af det sjove af. Så bliver det en pligt, som jeg kunne mærke vil fylde alt for meget.

Michael Bang - forhenværende kandidat for Nye Borgerlige


Stemmetallene viste, at Michael Bang var tæt på at blive partiets spidskandidat, men blev på målstregen slået af den forventede spidskandidat og byrådsmedlem Karsten Byrgesen.

- Det havde jeg slet ikke forventet, men jeg var da glad for opbakningen, siger Michael Bang.

- Svigter du ikke dem, der støttede dig ved at trække dig nu?

- Det gør jeg måske, men jeg føler, at det ville være langt værre, hvis jeg fortsatte og så besluttede at trække mig, når vi var tæt på valget, siger Michael Bang.

Annonce

Ud af bestyrelsen

Formand for Nye Borgerlige i Fredericia Per Djernis beklager da også, at Michael Bang har trukket sig, men har taget beslutningen til efterretning. Aktuelt har partiet derfor fire kandidater.

På generalforsamlingen blev Michael Bang valgt ind i bestyrelsen for lokalforeningen, men også den plads har han forladt.

- Jeg har aldrig været med i et politisk parti før, og selv om jeg havde overvejet det længe, før jeg gik ind i det, så var jeg alligevel ikke forberedt på, hvordan det fylder. Jeg skal som kandidat have overblik over aktuelle sager og kende andres holdning til det. Debatten suser rundt på Facebook, og jeg kunne bare mærke, at det fyldte mere, end jeg lige nu har lyst til, siger Michael Bang.

- Er det dermed slut med politik fra din side? Mange beklager netop på Facebook, at du har trukket dig.

- Man skal aldrig sige aldrig, men lige nu er jeg ikke klar til det, siger Michael Bang.

Michael Bangs lyst til debat har senest ført til kommentarer på kommunens beslutning om at konstituere Vibeke Kinch i en fire måneders periode, som direktør for børne- og ungeområdet. En beslutning, han har taget skarp afstand fra på sin Facebook-side og kritiserer det siddende byråd for.

- Når du har så klare holdninger, burde du så ikke holde fast i kandidaturet?

- Måske, men det kommer ganske enkelt til at fylde for meget, kan jeg mærke. Jeg vil gå og være irriteret over små og store ting, og jeg kan ikke lægge det fra mig. Det havde jeg ikke forudset, men når jeg mærker det nu, så vælger jeg at stoppe straks af hensyn til mit job og min familie, siger Michael Bang.

Michael Bang er selvstændig og driver sammen med sin hustru virksomheden Sauber Rengøring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce