Annonce
Fredericia

Politikere ønsker borgermøde om Dan Gødning A/S-tankanlæg - hvad synes du?

Dan Gødning har fået byggetilladelse til at opføre nye tanke ved Strandvejen. Flere politikere taler for, at der bør holdes et informationsmøde om projektet, fordi konsekvenserne for storbranden i 2016 var så voldsomme og berørte så mange. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Flere partier har meldt sig på banen med et ønske om et borgermøde med orientering om, hvordan Dan Gødning A/S vil opføre nye tanke. Hvad mener du?
Annonce

Fredericia: Der begynder snart at rejse sig nye tanke med gødningsstoffer hos Dan Gødning på Møllebugtvej mellem Strandvejen og Lillebælt. Fredericia Kommune har givet byggetilladelse til anlægget og mener ikke, at det er nødvendigt at gennemføre en vvm-redegørelse for anlægget. Spørgsmålet om vvm-redegørelse er netop sendt i høring.

Sagen har ikke været politisk behandlet, men flere politikere har siden stillet forslag om, at det kommende projekt bliver præsenteret ved et borgermøde eller et orienteringsmøde. Det kunne enten være kommunen eller virksomheden bag - Dan Gødning, der inviterede.

Inger Nielsen (DF) stillede oprindeligt forslaget, som siden er bakket op af Peder Tind (V). Også Cecilie Roed Schultz (Enhl.) er tilhænger af et borgermøde.

- Jeg vil da opfordre Dan Gødning til at overveje, om ikke de skulle indkalde til et informationsmøde, siger hun.

Alle tre mener, at Dan Gødning-sagen er så ekstraordinær, at det kalder på ekstraordinære initiativer.

- Det er en usædvanlig sag, hvor jeg mener, at det vil være godt for virksomheden at fortælle, hvad de har tænkt sig. De skal ikke forsvare sig, siger Peder Tind.

Fredericia Kommune har meldt hus forbi i forhold til at invitere til et orienteringsmøde, ligesom Dan Gødning ikke mener, at der er behov for mere information, end der er givet via pressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia

Målhelten Holvad: Det her kunne sagtens blive min bedste sæson

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Annonce