Annonce
Trekantområdet

Politikere afsætter 15 millioner til ukendte grønne projekter

Formanden for Vejles Klimaråd, Steen Gade, roser byrådspolitikerne for at skabe en grøn pulje i forbindelse med budgetforliget for 2021. Steen Gade sad i Folketinget i 27 år for SF. Arkivfoto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Vejles Klimaråd får 15 millioner kroner i en grøn pulje. Pengene skal være med til at søsætte grønne initiativer i 2021. Hvad det kan være, vil formanden ikke komme ind på.
Annonce

Vejle Kommune: Politikerne i Vejle Byråd har i budgettet for 2021 afsat 15 millioner kroner i en grøn pulje til bæredygtige tiltag.

Puljen hører under Vejles Klimaråd, og her glæder formanden Steen Gade sig over pengene.

- Der er nu sat penge af til, at det bliver til andet end bare snak om klima. Jeg synes, det er en god idé med en sum penge, så vi kan sætte ting i gang i 2021, siger han.

Hvad skal pengene bruges til?

- Jeg hverken kan eller vil sige, hvad pengene skal bruges til. Det er jo ikke mig, der beslutter det, siger Steen Gade, som ikke er folkevalgt, men valgt af politikerne til at lede klimarådet.


Vi har ikke kunnet fremsætte konkrete initiativer til byrådet, fordi vi har haft et tempotab på grund af corona.

Steen Gade


Han siger, at det bliver op til byrådet og politikerne i udvalgene i samarbejde med klimarådet at diske op med projekter.

Annonce

Travlhed efter corona

Vejles Klimaråds vigtigete opgave lige nu er at få udarbejdet den klimahandlingsplan, kommunen har forpligtet sig til aflevere til klimaprojektet DK2020.

Den skal vise vejen til, hvordan Vejle Kommune lykkes med at nå målet om 70 procents CO2-reduktion i 2030. Planen skal være færdig i år. Rådet har derfor travlt, siger formanden.

- Vi har ikke kunnet fremsætte konkrete initiativer til byrådet, fordi vi har haft et tempotab på grund af corona. Derfor er det her løsningen til, at vi rent faktisk får gjort noget i 2021, siger Steen Gade.

15 millioner kroner lyder jo ikke af meget til alt det, der skal ske...

- Det kan sagtens være, at det ikke er det. Men det kommer an på, hvilke initiativer vi laver. Desuden strækker klimahandlingsplanen sig over mange år og ikke blot 2021, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce