Annonce
Erhverv

Politikere afsætter nye millioner til Kanalbyen: Udvikling og branding skal skaffe flere nye borgere

I budgetforliget har politikerne afsat to millioner kroner årligt til Kanalbyen. Fredericia Kommune vil blandt andet bruge pengene på at skaffe flere borgere udefra til Kanalbyen. Arkivfoto: Søren Gylling
Ved budgetforliget besluttede et enigt byråd at give et årligt tilskud til Kanalbyen. Ifølge borgmester Jacob Bjerregaard (S) vil kommunen og Realdania i første kvartal 2020 tage beslutning om, hvad pengene præcist skal bruges til.
Annonce

Fredericia: Der er penge på vej til Kanalbyen. Et enigt byråd har årligt sat to millioner kroner af til Kanalbyen i årets budgetforlig. Pengene er ifølge forliget et partnerskabsbidrag til Fredericia Kommunes samarbejde omkring Kanalbyen med Realdania.

Pengene skal gå til udvikling af Kanalbyen, fortæller borgmester Jacob Bjerregaard (S), og han forventer, der foreligger en mere konkret plan for brugen af pengene i første kvartal af 2020.

- Nu har vi afsat to millioner kroner, som vi putter ind for at styrke indsatsen. Realdania har tidligere skudt mange penge ind, så det bliver en forhandling mellem parterne om, hvordan vi udvikler Kanalbyen, siger borgmesteren.

Realdania ejer 75 procent af Kanalbyen, mens Fredericia Kommune har de resterende 25 procent.

Ønsket fra politikerne er, at pengene skal bruges til udvikling af det 20 hektar store område. Det kan være i form af aktiviteter, branding og forskønnelse af arealet. Parterne driver Kanalbyen i fællesskab.

- Der var et stort indskud i tidernes morgen, og igen dengang vi gravede kanaler. Så har økonomien hvilet i sig selv med indtægter fra salg af grunde. Tanken er nu, at vi skal optimere vores indsats på bosætningsfronten og aktiviteter. Vi skal op i gear i forhold til bosætning, fortæller Jacob Bjerregaard.

Der var et stort indskud i tidernes morgen, og igen dengang vi gravede kanaler. Så har økonomien hvilet i sig selv med indtægter fra salg af grunde. Tanken er nu, at vi skal optimere vores indsats på bosætningsfronten og aktiviteter. Vi skal op i gear i forhold til bosætning.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S)

Annonce

Håber på flere skatteindtægter

- Er der ikke mennesker nok, der flytter ned i Kanalbyen?

- Når man tænker fire til fem år tilbage, har vi haft en meget tilfredsstillende udvikling. Der er bygget meget, solgt en del lejligheder og mange bliver nu udlejet. Man kan altid stræbe efter at blive bedre. Vi vil gerne op i et endnu højere gear også uden for Fredericias grænser. Alle kommuner drømmer om mere bosætning. Vi vil gerne investere i at få endnu flere fredericianere til - det skulle gerne give flere skatteindtægter, forklarer borgmesteren.

Annonce

Forskellige boligformer i Kanalbyen

Frederikshuset var det første byggeri, som skød op i Kanalbyen. Byggeriet med 54 lejligheder og 600 kvadratmeter kontorerhverv stod færdigt i 2017. Lejlighederne er en blanding af almene boliger og ejerlejligheder.

Siden er tre punkthuse i Langebro og byggeriet Kongens Punkt fulgt efter. Oprindeligt var Langebro tænkt som ejerlejligheder, men bygherren har nu åbnet for, lejlighederne kan lejes ud. Det samme har bygherren gjort ved ejerlighederne i Kongens Punkt. Her er byggeriet en blanding af ejerlejligheder og almene boliger.

Forskellige boligformer er tænkt ind i Kanalbyen. Byggeriet af andelsboligerne Bådhusene er også i gang, ligesom der også bliver opført et parkeringshus. Tidligere i år blev første del af erhvervsbyggeriet Port House færdigt, og anden etape står klar i 2020. Senest har Bach Invest offentliggjort opførelsen af boligbyggeriet Promenaden, der skal bestå af 54 ejerlejligheder, som står klar i foråret 2021.

Der bliver desuden bygget 40 ungdomsboliger i Oldenborghus, som opføres ved Promenaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce